Răzvan Lucescu, în războiul clanurilor

Selecţionerul va fi supus, în perioada următoare, presiunilor de a-l readuce pe Adrian Mutu la echipa naţionala, în pofida voinţei sale.
Scandalul care îl are în centrul atenţiei pe starul Adrian Mutu arată, o dată în plus., că, la cel mai înalt nivel, fotbalul românesc este dominat de lupta între clanurile care vizează puterea. Tabloul este cunoscut: convocat pentru meciul cu Serbia, atacantul Fiorentinei a revenit la vechile obiceiuri şi a lăsat fotbalul în plan secund, dedicându-se „sportului său preferat”, distracţiile nocturne.


Răzvan Lucescu a dat de înţeles că nu va mai tolera actele de indisciplină şi că excluderea lui Mutu este definitivă. Evenimentele din ultimele zile ne arată cum se împart taberele şi ce interese urmăresc ele. Fiecare clan încearcă, pre cum animalele sălbatice, să-şi mar cheze teritoriul şi să-şi arate colţii.
Axa Gheară - Sandu
Iţele încep să se descurce. Escapadele lui Mutu au fost pretextul perfect pentru Nicu Gheară de a ieşi din umbră şi de a-şi arăta forţa. Controversatul personaj este bănuit că a pus la cale scenariul poveştii care s-a terminat cu fotografiile compromiţătoare înfăţi şân du-l pe Adrian Mutu într-un bar, alături de două fete, înaintea meciului de la Belgrad. Ulterior, Gheară a ţinut să-l pu nă la punct pe Mutu şi i-a arătat, într-o discuţie la televizor, că-l domină şi că îi poate influenţa fiecare pas în carieră.
După ce i-a arătat pisica lui Mutu, scandalul a început să se stingă, şi atât fostul modest fotbalist al Rapidului, cât şi starul Fiorentinei au dat semne de împăcare, iar ce urmează este lesne de înţeles: presiuni pentru readucerea jucătorului la lot. Demonstraţia de forţă a lui Gheară a fost completată de declaraţiile virulente ale lui Mircea Sandu l-a adresa „Briliantului”. Sandu va candida la anul la preşedinţia FRF şi a avut nevoie să arate că are „spate”.
Fraţii Becali, fără replică
Nicu Gheară i-a reproşat lui Mutu că s-a apropiat din nou de un anturaj periculos. Coincidenţă sau nu, acuzaţia vine la puţin timp după ce Mutu a semnat un nou contract
de reprezentare cu firma de impresariat a fraţilor Ioan şi Victor Becali, personaje cu care Gheară se are precum şoarele cu pisica.
Fraţii-impresari sunt, se ştie, susţinători pe faţă ai lui Gică Popescu, probabil cel mai periculos contracandidat al lui Mircea Sandu la şefia FRF. Agenţii au înţeles că Mutu poate dispărea oricând din prima reprezentativă, iar prima consecinţă va fi scăderea semnificativă a cotei de transfer a acestuia. De obicei personaje vocale, chiar violente în limbaj când îşi vedeau periclitate interesele, Ioan şi Victor au lăsat-o acum mai moale.
Antrenorul ameninţă cu demisia
Acest război ar putea face şi victime colaterale. Prima şi cea mai importantă ar putea fi chiar selecţionerul Răzvan Lucescu, care ştie că vor urma presiuni din toate părţile pentru convocarea lui Mutu. Gheară şi Sandu au demonstrat ce aveau de demonstrat în raport cu jucătorul şi cu fraţii-rivali şi au întors deja „armele”, începând să vorbească despre necesitatea selecţionării lui Mutu.
Pe de altă parte, Ioan şi Victor Becali nu vor rezista să nu facă „lobby” pentru Adi Mutu, pe care speră să-l mai vândă o dată şi să încaseze comisioane consistente. Prins în cearta, urmată imediat de împăcare, dintre „grei”, Răzvan Lu cescu este, deocamdată, ferm pe po ziţii. „Dacă mă vor obliga să-l chem pe Mutu, mai bine îmi dau demisia. Mă duc să stau liniştit, acasă, cu soţia, decât să-mi bag singur capul în laţ”, s-a exprimat Răzvan Lucescu în discuţiile cu colaboratorii săi.
"Răzvan ne-a spus că, dacă va fi obligat să-l convoace pe Adi Mutu la echipa naţională, mai bine îşi dă demisia. Decizia nu poate fi decât una singură, nu-l mai cheamă la lot. E mai important grupul decât un singur fotbalist.", Surse federale, după discuţiile avute cu Lucescu jr.
RĂCEALĂ TOTALĂ
Selecţionerul nu răspunde la apelurile vedetei
Între Răzvan Lucescu şi Adrian Mutu nu există, în acest moment, niciun fel de dialog. De câteva zile, vedeta îl tot sună pe selecţioner, fără a reuşi însă să dea măcar o dată de el.
Ultima oară, Mutu l-a apelat joi după-amiază pe mobil pe Lucescu junior. Nici de această dată nu a apucat să-i transmită mesajul său în mod direct.
Prin intermediari, Mutu şi-a cerut scuze pentru incidentele de dinainte şi de după meciul cu Serbia, iar acum încearcă să facă orice pentru a reintra în graţiile antrenorului.
Tentativele sale au eşuat de fiecare dată. De când a părăsit cantonamentul primei reprezentative fără încuviinţarea cuiva, Adrian Mutu nu a izbutit să stea de vorbă cu Răzvan Lucescu.
Starul Fiorentinei a sunat insistent pe mobilul antrenorului, însă acesta nu vrea în ruptul capului să-i răspundă. „Ce să aud de la el? Cum o să mă mintă iarăşi? Ar face mai bine să-mi uite numărul de telefon”, a comentat Lucescu junior de faţă cu colaboratorii săi de la naţională.

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com