Mutu şi ghearele naşului

De câteva zile, Adrian Mutu este nedumerit. Priveşte contrariat toată tevatura ce s-a creat în jurul escapadelor sale de la naţională şi nu ştie de unde i se trage prigoana. Miercuri seară, cortina s-a ridicat. Printr-o singură frază, naşul Nicu Gheară a răspuns la toate întrebările nerostite: "Nu vezi că lumea ştie că nu mai ai susţinerea mea?". Era ultima piesă a unui puzzle pe care ProSport îl asamblează în rândurile care urmează.


Actul 1: Adevărata faţă a "Briliantului"
Mutu este nedumerit pentru că e pedepsit abia acum, deşi escapadele sale extrasportive şi atitudinea din cantonament n-au diferit la meciul cu Serbia de cele din ultimii ani. Evadări din cantonament, şpriţuri, orgii, bătăi, persiflări ale antrenorilor. Multe se ştiu, dar şi mai multe au fost ascunse. Dintre acestea din urmă, una autentică.În 2006, la Chicago, în timpul meciului amical cu Uruguay, Victor Piţurcă îi dă sfaturi de pe margine lui Mutu. Deranjat, atacantul se răţoieşte la selecţioner: "Stai, dracu', jos, şi lasă-mă să joc!". Piţi încremeneşte, vrea să-l scoată de pe teren, dar nu mai are schimbări de făcut. La hotel, "secundul" Ştefan Iovan îi atrage atenţia lui Mutu că a sărit calul. Răspunsul: "Poate vă dau pe toţi afară!". Ce l-a susţinut pe Mutu în toată această perioadă? Ce i-a creat această aparenţă de intangibilitate? Golurile date la naţională? Nicidecum! Temutul Nicu Gheară.
Actul 2: Vorbeşte Nicu, tremură Gigi şi Mitică
Bun, în acest moment vine întrebarea. Câtă influenţă are Nicu Gheară în fotbalul românesc? Răspuns: imensă. Un episod petrecut în 2005, în timpul unei emisiuni în direct la OTV, este sugestiv pentru puterea sa. Gigi Becali şi Mitică Dragomir se porcăiau de minute bune, gratulându-se reciproc cu acuze dure. "Te-am ajutat să furi Steaua!", dezvăluie, roşu la faţă, "Corleone". Acuzaţiile curg, Dragomir şi Becali se întrec în acuzaţii şi insulte. Intervine însă, telefonic, Nicu Gheară: "Gata, ajunge!". Cei doi "şmecheri" paralizează subit. Naşul de la Ibiza lansează ameninţări şi face caracterizări în faţa a doi oameni deveniţi, brusc, mici de tot. "Îţi mănânc creierul!", îl avertizează pe Dragomir. Apoi, despre Becali: "E doar un prost cu gura mare!". Şi finalul, subtil: "Poate o să-l vedeţi mort...". Nimeni nu ripostează. Gigi şi Mitică trag concluzia: "Am greşit, ne împăcăm".Fost jucător la Rapid, acum stabilit la Ibiza, Gheară este prieten cu Mircea Sandu, şeful FRF petrecându-şi concediile fie la Ibiza, fie la Kitzbuhel, în vilele lui Gheară.
Actul 3: "Chiar nu te poţi abţine să nu bei?
"Când l-a cununat pe Mutu, în 2005, Gheară i-a cerut "Briliantului" să se facă băiat cuminte. Nicu Gheară i-a făcut cunoştinţă lui Adi cu Consuelo, ceea ce l-a făcut pe naş să se simtă responsabil de situaţia finului. Jucătorul Fiorentinei a făcut însă ceea ce ştie, iar anul acesta Gheară a făcut pasul înapoi. "Când văd că nu pot construi ceva, mă retrag", a mărturisit el la Sport.ro.Unele surse susţin că ruptura s-ar fi produs la meciul tricolorilor din Austria. Mutu nu a jucat şi a urmărit meciul din tribună, alături de Gheară. La pauză, s-a ridicat şi i-a spus naşului său că merge să bea o cafea. "Lipsesc zece minute", a spus "decarul". N-a mai venit, iar după meci, Gheară l-a reperat într-un bar din apropiere. "Chiar nu ţi-e ruşine? Nu mai rezişti nici măcar o repriză fără să bei?", l-a certat Gheară.
Actul 4: "Jură-te în biserică pe fetele tale"
Înainte de meciul cu Serbia, Mutu a petrecut în Bucureşti până la trei de dimineaţă, alături de două tinere. A doua zi, companioanele de ocazie au făcut turul ziarelor şi al televiziunilor, pentru a da amănunte de la întâlnire. Cum una dintre fete este stabilită la Ibiza, un ziar central a sugerat că la baza dezvăluirilor ar fi Nicu Gheară. Implicarea numelui său în acest scandal a aprins scânteia. În direct la Fanatik Show, Gheară l-a atacat dur pe Mutu.
Actul 5: Becalioţii şi bătălia pentru fotbalul românesc
Surse din cadrul FRF susţin că, în acest moment, Mutu este disperat, iar singurul lui sprijin rămân fraţii Becali. "Nicu Gheară nu a privit cu ochi buni nici împăcarea lui Mutu cu Giovani şi Victor Becali. Fraţii şi Naşul sunt certaţi de vreo zece ani, din cauza banilor", a declarat o sursă federală. Explicaţia supărării lui Gheară pentru trecerea finului în barca "becaliotă" e simplă şi are la bază sferele de influenţă din fotbalul românesc. Gheară îl susţine făţiş pe Mircea Sandu, în timp ce Giovani şi Victor intenţionează să-şi lanseze un candidat propriu - cel mai probabil, Gică Popescu - pentru funcţia de preşedinte al FRF.
Actul 6: Tot Gheară îl readuce la naţională?
Aseară însă, Gheară a revenit cu un discurs pro-Mutu la Digi Sport: "Trebuie ajutat. Mi-a plăcut că a fost bărbat. Ştiu să-l feresc de persoanele de care trebuie să stea departe. Mutu trebuie să profite de mine, de Becali, de relaţiile noastre. Răzvan nu-şi permite să-l lase pe Mutu deoparte, dar trebuie să demonstreze şi el că merită. Garantez pentru Mutu că acel anturaj nu se va mai apropia de el". Acum se va vedea cu adevărat influenţa lui Gheară asupra lui Mutu şi fotbalului românesc. O dată cu reintrarea în graţiile celui care contează atât de mult pentru Mircea Sandu, va reveni Mutu şi în "graţiile" naţionalei?
Epilog: Mircea Sandu, Lucescu, Lupescu şi ceilalţi
În clipa în care a fost evident că Nicu Gheară şi-a luat mâna de pe Mutu, toţi cei care l-au menajat în trecut pe "decarul" naţionalei au atacat, în cascadă. "Dacă nu ar fi existat susţinerea lui Mircea Sandu şi a lui Ionuţ Lupescu, selecţionerul nu ar fi luat decizia de a-l mazili pe Mutu. Răzvan Lucescu este un antrenor orgolios, dar are şcoala lui Mircea Lucescu. Nu vâsleşte împotriva curentului", a punctat aceeaşi sursă."Cu Nicu Gheară ne dăm doar bună ziua, că doar şi el este machedon, ca şi noi. Nu ne-am certat, nu ne înjurăm", Ioan Becali, impresar"Domnul Gheară este naşul lui Mutu şi nu ne interesează relaţia dintre ei. Pe noi ne interesează să îl ajutăm să-şi rezolve problema cu Chelsea şi apoi, eventual, dacă vrea şi Fiorentina, să-i găsim un contract avantajos pentru următorii 4-5 ani", Ioan Becali, impresar

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com