Mihai Gonțiu: Premiantul lui Kung Fu Adrian Mutu. Și Academia Română

“Cel care va obţine cea mai mare notă la sesiunea din toamnă (a bacalaureatului – n.a.) va primi un premiu din partea mea: o excursie la Cesena. Sâmbătă se urcă în avion, vine la mine, vizităm oraşul, luăm masa la restaurant, stăm la taclale. Duminică mergem la stadion, eu pe teren, el în tribună. Îl asigur că va fi o experienţă de neuitat”, a promis Adrian Mutu.

Anunțul făcut de atacantul român e cel puțin surprinzător. Și e lesne de observat în spatele lui o strategie de marketing, menită să mai edulcoreze imaginea ”călită” în luptele cu linuțele și cu barmanii duse până târziu către dimineață de Adrian Mutu.

Din acest punct de vedere, desigur s-ar putea specula în ce va consta ”experiența de neuitat” alături de Mutu, la fel cum criticii ”de specialitate” s-ar putea grăbi să atace inițiativa pe motiv că s-ar oferi o recompensă falsă (”premiul” pentru absolvirea BAC-ului nu e o excursie la Cesena, ci oportunitățile pe care i le oferă cunoștințele testate celui care le dobândește).

Însă cea mai mare greșeală care se poate face e să pui la zid un gest al cărui finalitate este, totuși, pozitivă – motivarea elevilor să învețe. Ba, mai mult, mă gândesc dacă nu cumva acest tip de motivare nu ar trebui extins. Dacă departamentele de marketing ale universităților, institutelor de cercetare, institutelor Academiei Române, ale spitalelor nu ar avea ceva de învățat din povestea asta.

Oare poate fi greu ca fiecare membru al Academiei, fiecare rector, decan de facultate (pentru a da doar câteva exemple) să-și sacrifice câte o zi pe an pe care să și-o petreacă împreună cu câte un premiant de la BAC? Nu pentru a le oferi acestora cine știe ce cunoștințe științifice, ci pentru a le prezenta modele de succes profesional (implicit și social) total diferite de cele promovate în acest moment în spațiul public.

Ridică cineva mănușa?

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com