Golgheter, dar mereu absent! Analiza cifrelor lui Mutu la naţională

Adrian Mutu a participat activ în doar două campanii de calificare din cele cinci pe care le-a prins în tricoul naţionalei. Golurile sale au însemnat, cu o singură excepţie, un rezultat bun scos de tricolori, dar lucrul care a lăsat cea mai puternică impresie despre atacantul de 32 de ani a fost absenţa sa.

O analiză a cifrelor lui "Briliantul" par să-i dea dreptate omului cu cele mai multe selecţii la naţională, Dorinel Munteanu: "Cu Adi am avut răbdare zece ani! Că e valoros, că face, că drege şi până la urmă rezultatele sunt zero!".


Nu prea îi plăceau amicalele
În ultimii 11 ani trecuţi de la debutul lui Adrian Mutu, naţionala a jucat 124 de meciuri, iar "Briliantul" a fost prezent doar în 60% dintre acestea. Pe lângă accidentările inerente în cariera unui fotbalist profesionist, pe vârful Cesenei doar scandalurile l-au ţinut un an şi jumătate departe de terenul de fotbal. Fără această perioadă de inactivitate, Mutu ar fi putut să-şi îmbunătăţească semnificativ palmaresul la naţională şi, cel mai probabil, să depăşească recordul de goluri deţinut de Gică Hagi. Un alt fapt interesant legat de "Briliant" este că nu a fost niciodată un fan al meciurilor amicale. El a lipsit la 31 din cele 53 de partide de verificare jucate de tricolori în ultimul deceniu.

Când Mutu a marcat, România a bătut
Atacantul de la Cesena are 32 de goluri sub tricolor şi, în ciuda deselor absenţe, e al doilea marcator din istoria României. Doar Hagi îl surclasează la acest capitol. Golurile lui Mutu la naţională au fost mai mereu decisive, iar statistica este impresionantă: 22 de victorii, trei remize şi doar o singură înfrângere în partidele tricolorilor în care Mutu s-a regăsit printre marcatori! Unicul meci pierdut de România în care vârful a dat gol este cel cu Danemarca (2-5) de pe plaja de pe "Lia Manoliu", când nordicii au înscris cinci goluri în poarta lui Lobonţ!

Prezent în două campanii din cinci
Mutu a prins cinci campanii de calificare la Euro sau la Mondial alături de tricolori. A participat activ în doar două din ele. În cea pentru Campionatul European din 2004 a pierdut un singur meci şi a marcat patru goluri, iar în cea pentru Euro 2008, în care tricolorii au şi ajuns la turneul final, a ratat trei meciuri şi a înscris şase goluri. Cea mai dezastruoasă campanie a lui Adrian Mutu a fost cea pentru Mondialul din 2010, când a jucat doar 240 de minute pentru tricolori.


7 luni a fost cea mai lungă perioadă de inactivitate a lui Mutu. Aceasta este suspendarea primită în urma consumului de cocaină pe vremea când evolua la Chelsea

38 de puncte au fost aduse echipei naţionale de golurile reuşite de Adrian Mutu în meciurile oficiale ale României

1 gol a marcat Adrian Mutu în cele şase meciuri pe care le-a disputat la turneele finale de Campionat European

4 milioane de euro este valoarea actuală a lui Mutu, conform transfermarkt.de. În urmă cu opt ani, Chelsea plătea 22,5 milioane să-l aducă de la Parma

Mutu şi Tamaş nu au făcut nimic la naţională. Nu avem un jucător care să schimbe soarta unui meci de unul singur şi căruia să îi iertăm astfel de ieşiri. Dacă îl aveam, nu eram în urna a patra
Dan Petrescu, antrenor Kuban

Şi dacă Mutu îşi cere iertare, ce?! Asta e ca atunci când îţi dau în cap şi apoi îţi cer scuze

Gigi Becali, patron Steaua

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com