Emeric Ienei: "Daca s-a intamplat cum a scris presa, Mutu a intins coarda"

Omul care l-a promovat la prima reprezentativă, în 2000, pe Adrian Mutu este dezgustat de ultimul scandal care umbreşte atmosfera şi aşa apăsătoare de la echipa naţională.

Ce spuneţi despre acest nou scandal de la naţională?
Nici acum nu ştiu ce s-a întâmplat cu adevărat cu Mutu şi cu Tamaş. Dacă s-a întâmplat ceea ce a scris toată presa, atunci înseamnă că Mutu a cam întins coarda.

Un jucător când vine la echipa naţională trebuie să vină cu disciplina sa lăuntrică. Nu trebuie să vină cu frica vreunui regulament impus de selecţioner. Trebuie să dea dovadă de autodisciplină. La echipa naţională trebuie să vii cu acel bun-simţ care să-ţi permită să te pregăteşti aşa cum trebuie. Să vii cu sufletul deschis, să dai totul.

L-aţi promovat pe Mutu la naţională. Cum v-aţi înţeles cu el?
Nu am avut probleme cu el. Erau însă alte vremuri. Eram amândoi mai tineri! Problemele lui au început mereu când n-a mai fost titular. Din acest motiv, la FC Argeş a intrat în conflict cu Dobrin, iar, mai târziu, la Chelsea, cu Mourinho. Mutu turba când era rezervă. Are calităţi extraordinare, chiar şi o educaţie aparte, doar părinţii săi sunt profesori. Apropiaţii l-au schimbat însă. Mă refer la "prieteni", cei care nu au vrut decât să profite de pe urma lui şi care l-au dus până la cocaină!

Au fost date peste cap planurile lui Piţurcă sau credeţi că l-a "vânat" pe Mutu?
Îl ştiu bine pe Piţurcă. E un tip câinos, care atunci când a acceptat din nou postul de selecţioner a avut în gând calificarea chiar la Campionatul European de anul viitor. Jucăm şi ne calificăm, ăsta a fost sloganul lui Piţurcă. Acum e mai greu, trebuie să reconstruiască echipa naţională. Probabil că şi-a făcut calcule. Mutu ar mai fi jucat maximum un an şi jumătate, iar la el primul obiectiv e peste această perioadă.

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com