Copii de bani gata, caractere naşpa!

Mutu şi Tamaş au fost doi puşti care n-au crescut cu greutăţile vieţii, iar acest lucru se reflectă în comportamentul lor actual: sunt doi rebeli care încalcă regulile şi fac doar ce vor ei. Loţi Bölöni, primul jucător român care a evoluat de peste 100 de ori în naţionala României, spunea într-un interviu în „Adevărul“ că Mutu şi Tamaş trăiesc în altă lume.

Fostul selecţioner se referea la faptul că cei doi petrecăreţi au ajuns la un nivel financiar care le permite să, citez, „li se rupă de echipa naţională". Ce nu ştia Bölöni e că atât Mutu, cât şi Tamaş n-au avut probleme financiare nici în copilărie şi poate de aceea s-au dezvoltat pe o traiectorie în care „egoismul lor depăşeşte bunul-simţ".

Mutu, băiat de profesor

Adrian Mutu a crescut într-o familie în care tatăl, profesor de matematică, n-a avut mare influenţă asupra lui, fotbalistul fiind mai degrabă „băiatul mamei". Având o situaţie mai bună financiar decât restul colegilor de la juniorii lui FC Argeş, Mutu umbla de mic cu nasul pe sus. Singurul care îl tempera era Dani Coman, însă nicidecum cu vorba, ci doar cu pumnul, „Comănilă" provenind dintr-un fost posibil viitor boxer.

Un lucru care nu se ştie despre cariera lui Mutu este că părinţii lui au avut grijă ca antrenorii de pe la loturile naţionale să-l aibă mereu în vedere şi să-i dezvolte calităţile, folosind adesea „regula sacoşei", mai ales că după Revoluţie n-a mai existat nicio teamă vizavi de astfel de practici. Că Mutu a ajuns fotbalist, şi încă unul foarte bun, e cu siguranţă meritul lui, dar nu trebuie omis faptul că a beneficiat de un mic ajutor la momentele potrivite. Foştii colegi de la naţională spun că atunci când Mutu a ajuns la Inter, în 1999, la prima convocare la naţională a venit cu nişte figuri în cap greu de descris. A fost însă pus la punct de cei care mai rămăseseră din „Generaţia de Aur", care l-au anunţat că marele artizan al transferului său a fost Ioan Becali şi că lui ar trebui să-i mulţumească pentru şansa care i s-a oferit. Derapajele de caracter ale celui supranumit „Briliantul" au fost multe, dar trecute cu vederea prin talentul imens pe care îl are, dar şi prin faptul că nimeni n-a fost în stare să-l înlocuiască la echipa naţională cu acealaşi randament.

Tamaş, fiu de poliţist

Nici Gabi Tamaş n-a avut o copilărie dureroasă. Tatăl său, Iosif, e de ani buni şeful Poliţiei din Poiana Braşov. Din când în când, mai are şi el „drag de pahar", dar, spre deosebire de fiul cel mic, nu deţine carnet de conducere, beneficiind de şofer. La adăpostul funcţiei părintelui său, fundaşul lui WBA nu s-a sinchisit niciodată să umble beat la volan prin oraş. Scandalurile pe care le provoca prin discoteci sunt de notorietate, dar cel de la nunta fratelui său a depăşit orice limită.

Gabriel s-a îmbătat pe cinste, după care a sărit să bată nişte chelneri supărat că aceştia nu-i mai aduceau de băut, la indicaţiile părinţilor lui, care simţiseră că mezinul e praf. Robert, fratele lui Tamaş, poliţist cu grad la Rutieră, în Braşov, n-a zis însă nimic, încercând să aplaneze conflictul. Un timp, familia n-a mai vorbit cu Gabi, dar până la urmă părţile s-au împăcat. Asta nu l-a împiedicat însă pe fotbalist să-şi păstreze obiceiurile bahice, iar la împlinirea vârstei de 25 de ani să-şi facă un cadou de 150.000 de euro, un Audi R8, pe care l-a accidentat la scurt timp pe Valea Prahovei.

Au câştigat milioane la cluburi

Tamaş şi Mutu au câştigat în cariera lor cam cât au câştigat toate generaţiile clubului Steaua până în 1989. Primul a încasat peste cinci milioane de euro, iar cel de a-l doilea, de patru ori mai mult. Naţionala le-a adus doar câte 90.000 de euro, după calificarea la Euro 2008.

"Pentru Mutu şi Tamaş, naţionala nu contează. Tot atâţia bani o să câştige şi fără să fie convocaţi de Piţurcă."
Ladislau Bölöni
antrenor PAOK Salonic

„Şi eu aş fi băut un şpriţ înaintea meciului cu San Marino"

Puşi la zid de toată lumea după gestul lor de a fugi din cantonament, înaintea amicalului cu San Marino, pentru a se distra, Mutu şi Tamaş au găsit un aliat în persoana lui Dumitru Dragomir. „Vă spun sincer că şi eu aş fi băut un şpriţ înaintea unui meci ca ăsta. Până la urmă, San Marino e o echipă formată din bucătari şi ospătari", şi-a început Mitică discursul halucinant. „Corleone" a ignorat faptul că Mutu şi Tamaş sunt recidivişti.

Dragomir obişnuieşte să mai bea un şpriţ după şedinţele de la LPF Foto: Adevărul



„Ştiţi cum e. Valorile îşi mai permit să iasă din şablon. Credeţi că, dacă jucam cu Argentina, ei făceau asta? Nici vorbă! Chiar i-ar fi mobilizat pe ceilalţi ca să iasă bine", e de părere Dragomir. Şeful LPF crede că Piţurcă îi va mai convoca pe „fraţii de pahar". „Piţi s-a simţit trădat de Mutu, omul căruia i-a acordat poate cea mai mare încredere şi susţinere. L-a pus căpitan de echipă, iar Adi i-a întors spatele. Mai mult, Tamaş, al doilea căpitan de echipă, a făcut acelaşi lucru. Piţurcă se va linişti şi sunt sigur că va reconsidera problema. Îl susţin pe selecţioner în tot ceea ce face, dar cred că naţionala fără Mutu şi Tamaş nu va avea culoare", a încheiat „Corleone".

"Piţurcă a lăsat o portiţă, şi asta e bine. Mutu şi Tamaş sunt jucători valoroşi şi copiii ăştia care vin din urmă ar putea creşte în jurul lor."
Dumitru Dragomir
preşedinte LPF

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com