Adevarul: Ne-am săturat de Mutu. Pentru totdeauna!

Decizia selecţionerului Victor Piţurcă de a-i exclude definitiv din lotul primei reprezentative pe Adrian Mutu (32 de ani) şi pe Gabriel Tamaş (27 de ani) a stârnit vii controverse nu numai în lumea sportului. „Adevărul“ vă propune să urmăriţi în continuare o dezbatere care a pornit de la întrebarea „Merită Mutu şi Tamaş să mai fie chemaţi vreodată la echipa naţională?“

Deputatul PSD Mădălin Voicu spune că era momentul ca oridinea să fie restaurată printre tricolori. „În orice domeniu, dar mai ales în sport, trebuie să existe disciplină, rigoare şi seriozitate. Cu atât mai mult într-un sport de echipă, cu atât mai mult la echipa naţională", a opinat politicianul. El îl consideră vinovat pe Mutu pentru haosul de la lot, mai ales că toată lumea aştepta altceva de la „Briliant".

„Tocmai pentru că e vorba de prima reprezentativă (care a mers foarte prost în ultimii cinci ani), un personaj ca Mutu trebuia să dea un exemplu de disciplină şi rigoare. Dar Mutu e vinovat de crearea unei dezordini. Eu nu sunt un mare admitaror al antrenorului Piţurcă, dar decizia sa este pertinentă. Cineva, în sfârşit, a pus piciorul în prag şi a impus disciplina şi ordinea printre tricolori", a conchis Voicu.

"Sunt adeptul regulilor şi al respectării lor şi sunt de acord cu Piţurcă. Însă, ţinând cont că Mutu este un fotbalist valoros şi talentat, cred că ar mai trebui să i se acorde o şansă."
Ionuţ Negoiţă
om de afaceri

"Mutu este un fotbalist talentat pe care mama natură l-a înzestrat cu noroc, dar care nu are puterea să se abţină de la «plăcerile vieţii». Trebuie să i se dea o lecţie. "
Marin Cruţescu
proprietar AMVIC

Cristian Tudor Popescu jurnalist: „Naţionala poate fi desfiinţată"

CTP spune că naţionala se poate descurca fără Adrian Mutu şi propune o soluţie pentru rezultatele slabe ale tricolorilor: suspendarea întregii echipe.

„Adevărul":Are echipa naţională nevoie de Adrian Mutu?

Cristian Tudor Popescu: Nu numai că poate să trăiască fără Adrian Mutu, dar şi noi putem să trăim fără prima reprezentativă. Naţionala poate fi desfiinţată! Aşa cum întreprinderile care nu desfăşoară activităţi dau faliment şi sunt închise, aşa cum angajaţii sunt concediaţi, aşa cum se taie pensii şi salarii, aşa cum toţi suntem supuşi rigorilor crizei, şi Naţionala poate fi desfiinţată.

Au greşit Mutu şi Tamaş, merită toţi tricolorii acelaşi tratament?

Aceşti şmecheri de la Naţională câştigă o căruţă de bani, duc o viaţă de huzur, faţă de sportivi de la alte discipline care practică sportul din pasiune, muncesc şi au rezultate, dar nu câştigă la fel de mult.

Ce soluţie aveţi pentru criza actuală de la lot?

Repet. Naţionala ar putea fi suspendată. M-am interesat şi eu şi am aflat că în anii '60 s-a întâmplat acest lucru. Fotbaliştii au fost ţinuţi acasă ca să joace amicale cu Unirea Mănăstirea pentru că nu erau pregătiţi. În ceea ce-l priveşte pe Adrian Mutu, eu am o istorie lungă cu el. L-am criticat mereu în editorialele mele, a fost şi un moment în care am avut încredere în el, dar o dată cu publicarea editorialului în care am vorbit de „Animal Mutu", nu mai am nimic de spus. Am avertizat deja că prezenţa lui în prima reprezentativă este nocivă indiferent dacă joacă bine sau joacă prost.

Mai poate fi iertat?

Ce să iert? În mod evident că, la câte ocazii i s-au oferit şi le-a ratat, Mutu e vorba de un personaj defect din plecare. E trist că mai există specimene care spun că mai poate fi iertat, că doar a băut şi el ceva.

Corneliu Vadim Tudor preşedinte PrM: „Mutu are caracter zero, dar are valoare, nenorocitul!"

"Adevărul": Cum comentaţi decizia excluderii din lot a lui Mutu şi Tamaş?

Corneliu Vadim Tudor: Dacă spunea Anghel Iordănescu, treaba asta, mai mergea... Da' Piţurcă, cu o condamnare penală pentru barbut, nu prea are autoritate morală să se impună în faţa copiilor ăstora.

Vi se pare, deci, o decizie exagerată?

Victor Piţurcă n-are cum să impună la echipa naţională un cod moral atât de draconic. Sigur, Tamaş e un recidivist şi dacă nu va fi izbit cu capul de pereţi, se va rata. Şi Mutu are accese de vedetism. Dar pe golul ăsta de generaţie îţi permiţi să arunci la gunoi un jucător de talia lui Mutu?

Cum ar fi trebuit să procedeze selecţionerul în acest caz?

Sigur, Mutu are caracter zero, dar are valoare, nenorocitul. Cred că ar trebui să li se mai dea o şansă şi lui Mutu şi lui Tamaş pentru că ne aşteaptă meciuri grele, cu Franţa, de exemplu, şi riscăm să ratăm calificarea, care e şi aşa în mare parte compromisă.

Poate naţionala noastră să se dispenseze în acest moment de Mutu?

Nu ne putem lipsi de un jucător cum e Mutu, pe care abia l-am convins să mai vină la naţională. Pe urmă, culpa celor doi e minoră în raport cu sancţiunea. Piţurcă trebuia să aibă o explicaţie cu Mutu şi cu Tamaş, iar înainte de a lua o decizie trebuia să facă o dezbatere, să vadă ce zice Federaţia, ce zice presa, alţi oameni din fotbal. Performanţele individuale şi ca fotbalist şi ca antrenor ale lui Piţurcă sunt modeste pentru a-şi aroga astfel de decizii.



Şi fanii aprobă excluderea

Decizia lui Piţurcă de a-i exclude din echipa naţională pe Adrian Mutu şi Gabriel Tamaş a fost comentată de vizitatorii site-ului adevarul.ro.

Majoritatea celor care au postat mesaje sau au participat la sondaj consideră că selecţionerul a procedat bine. „Un jucător cu mentalitatea lui Mutu nu are ce căuta într-o selecţionată reprezentativă a unei ţări, fie ea chiar România", scrie Petre, în timp ce alţii sunt categorici: „Foarte bine, Piţurcă, fără disciplină nu se face nimic. Felicitări!" („Gigel"), „Bravo Piţi! Ne-am săturat de fiţele lui Mutu şi a altora ca ei cărora li s-a inoculat ideea că sunt mari fotbalişti!" („Teo"). Convişi că „avem jucători tineri, de valoare, care să-i înlocuiască", „Alexlion" este de părere că „Mutu şi Tamaş sunt doi ingraţi care aduc ruşine României".

Nu lipsesc nici comentariile în care Piţurcă este socotit vinovat. „Greşeala este a antrenorului. (...) A discutat serios cu Mutu, care totuşi e un lider de valoare?", a scris „Doru Vale". Iar „Cic" cataloghează decizia ca fiind o „reacţie exagerată".

Final Mut
Dorin Chioţea
redactor-şef Divizia Sport

Adrian Mutu, rebelul fără pereche, a ajuns un Briliant zgâriat şi opac. E clar, în San Marino a greşit conştient şi va plăti scump cu ratarea şansei de a intra în istorie ca golgeter al tricolorilor sau ca un căpitan, din ale cărui erori se poate învăţa. Piţurcă nu mai are nevoie de salvatori la naţională tocmai pentru că el vrea şi poate să fie Salvatorul. Mutu îşi merită soarta. E un risipitor de şanse, un neserios, un inconştient. Talentul său uriaş ambalat în şmecherie lasă impresia unei delicatese servită pe hârtie de ziar. E bună, dar fără savoarea care-o face de neuitat. Viaţa naţionalei va merge înainte ceva mai chinuit, dar mai sănătos. În orice final trist şi cumva aşteptat există un început. Merită să credem în el!

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com