Sorin Avram: Mediocri, dar cuminţi

Federalii, oamenii de fotbal, analiştii sportivi şi banaliştii pricepuţi la toate l-au desfiinţat pe Adrian Mutu. Au sărit să-l înfiereze cu mânie patriotică, pe unde au apucat, iubitorii fotbalului, dar şi cei care n-au nici o treabă cu acest sport, indiferent de sex, religie şi vârstă.

Adrian Mutu a fugit din cantonamentul naţionalei de fotbal a României înainte de meciul amical cu San Marino. În perioada în care ceilalţi colegi de echipă dormeau şi visau cum o să se apere ca nişte eroi în meciul cu San Marino, Mutu consuma băuturi alcoolice şi se fila cu fetele prin cluburi. Sau nu? Oricum, selecţionerul l-a exclus din lot definitiv, spune el, în aplauzele unei ţări întregi.

Adrian Mutu nu a respectat programul impus de Victor Piţurcă înaintea unui amical cu cea mai slabă echipă din lume, şi nu înaintea unei partide de pregătire cu Argentina sau a unui joc oficial cu Franţa. Şi beat dacă ar fi intrat pe teren, Adrian ar fi câştigat meciul de unul singur. Dar nu la un gol diferenţă, cum au făcut-o cuminţii şi mediocrii domnului Piţurcă, ci la două, trei.

Da, Adi Mutu consumă băuturi alcoolice, se bate, umblă cu fete şi nu e devreme acasă. Da, Adi Mutu ar fi putut obţine mai multe performanţe dacă ar fi avut o viaţă ordonată. Dacă ar fi fost băieţi cuminţi, poate şi Eric Cantona şi Paul Gascoigne, ca să dau doar două exemple, ar fi făcut mai multe în fotbal.

Aşa băiat rău cum e el, Mutu a jucat la cluburi importante din fotbalul mondial şi a rezolvat multe meciuri ale naţionalei. Performanţe cu care nu se pot lăuda şi cuminţii şi mediocrii domnului Piţurcă. Ce câştigă naţionala dacă Bănel Nicoliţă bea doar apă plată cu lămâie şi dacă Răzvan Cociş mănâncă din farfurie tot ce-i recomandă nutriţionistul echipei? Ce câştigă fotbalul românesc dacă toţi componenţii naţionalei sunt în pat la ora 21.00?

Echipa de cuminţi a României s-a chinuit, vorba specialiştilor în analize fotbalistice, cu „echipa de desculţi" din San Marino. Aşa cum părinţii elevilor au pretenţia de la aceştia să fie cuminţi la şcoală, aşa şi federalii, selecţionerul, analiştii sportivi şi banaliştii pricepuţi la toate sunt mai liniştiţi dacă avem o naţională cuminte. Mediocră, dar cuminte. Nu talentată, nu deşteaptă, nu ofensivă, ci doar cuminte. Iar naţionala fără Adrian Mutu e atât de cuminte încât nu prea bate pe nimeni.

Pe de altă parte, conducerea Federaţiei Române de Fotbal şi Victor Piţurcă n-au statura morală şi profesională pentru a-i putea impune respect lui Adrian Mutu.

Dacă nu a reuşit să aducă Argentina pentru inaugurarea Naţional Arena, Mircea Sandu ar putea să se gândească la un alt eveniment care ar umple stadionul. Şi care are fi transmis de toate televiziunile la o oră de maximă audienţă. Este vorba despre judecarea sumară a lui Adrian Mutu şi executarea acestuia. Să termine odată cu el, fiindcă prea îşi face de cap, punând sfântul popor într-o situaţie neplăcută. Astfel s-ar face dreptate şi li s-ar da o mare satisfacţie tuturor anonimilor şi mediocrilor acestei ţări. Mediocri, dar cuminţi.

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com