Matei Udrea: Gala Mutu, ultima ocazie. Ratată

Adi Mutu şi-a încheiat, ne asigură Victor Piţurcă, tumultuoasa carieră la naţională. Ultima escapadă, iniţiată şi purtată împreună cu un alt matur imatur, Gabi Tamaş, a pus capacul. Ce poate fi mai elocvent pentru era care se termină în San Marino decât scena cu căpitanul şi vicecăpitanul tricolorilor părăsindu-şi coechipierii pentru a se putea cinsti în linişte, într-un colţişor de nimeni ştiut?

Pentru Piţurcă, lucrurile au fost simple. După ce a făcut afirmaţii ferme, anunţând că nu acceptă indisciplina la naţională, selecţionerul a avut de înfruntat o provocare încă de la prima acţiune. Mutu şi Tamaş l-au testat: Hai, bă, durule, să te vedem dacă te ţine să ne suspenzi pe noi! A avut, în acel moment, de ales. Accepta precedentul, îi păstra pe cei doi în lot şi scăpa grupul din mână sau tăia în carne vie, pierdea doi fotbalişti importanţi şi salva integritatea echipei. Şi Piţurcă a ales.

Pentru Mutu e finalul trist al unei poveşti care era destinată a se termina în triumf. V-aţi fi imaginat cum putea să arate fabulosul meci de retragere al lui Adi Mutu? Cel care trebuia să fie eroul României şi succesorul de drept al lui Gică Hagi? 55.000 de oameni celebrându-l, pe somptuosul Naţional Arena, pe cel care trebuia să fie autorul golului prin care Chelsea învingea Manchester United în finala Ligii Campionilor din 2008. Pe omul care putea să-i ducă pe tricolori în semifinalele Europenelor din 2008, la turneul final al Mondialelor din 2010 şi în "sferturile" Europenelor din 2012. Când ecourile golurilor marcate la turneul din Polonia şi Ucraina nu se vor fi stins încă, pe cerul toamnei bucureştene un grandios foc de artificii ar fi încheiat un meci de gală al României cu Argentina lui Messi... Un ultim, simbolic, schimb de tricouri între Mutu, starul României, şi urmaşul lui Maradona... Ce a stat între acest ipotetic, perfect final de carieră al "Briliantului" nostru şi ieşirea penibilă de miercuri? Vorba unui banc apărut prompt, la câteva ore după ce s-a aflat de escapada lui Mutu: între cele două deznodăminte a stat o sticlă cu vin.

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com