Mihai Ciucă: Tot Mutu a făcut dreptate

Era revoltător ca într-un clasament, orice tip de clasament, al cifrelor reci ori subiectiv al simpatiilor, despre echipa naţională Hagi să fie întrecut de Mutu. Cu atât mai mult într-un top all time al golgheterilor. Ce nedreptate, Hagi ţinându-i trena lui Mutu! Ar fi fost scandalos ca ierarhia tunarilor tricolori să-l aibă mult şi bine de aici încolo lider pe Mutu. Adică pe cel care şi-a confecţionat marea majoritate a golurilor în meciuri de mâna a doua din preliminarii de calibrul celor cu Belarus ori Luxemburg. Singura perlă a unei coroane de carton e reuşita din duelul cu Buffon la Euro '08. Singura.

Dacă şi în acest caz s-ar fi aplicat matriţa după care se acordă azi Gheata de Aur - pe coeficient de dificultate - atunci Mutu era la ani lumină de steaua lui Hagi, nicidecum la numai trei goluri distanţă. Cam câte dintre reuşitele lui Mutu din partidele doar de palmares după încă o calificare ratată ar trebui să le adunăm ca să tragă la cântar tot atât cât golul lui Gică împotriva Columbiei? Sau a Argentinei? Sau... sau...

Era nedrept, era scandalos ca un pârlit de gol al lui Mutu miercuri cu San Marino, altul cu Luxemburg şi în fine încă unul cu Albania - care să nu decidă iarăşi nicio calificare - să-l detroneze pe Hagi. Restul concurenţei fusese demult pierdută pe drum. Dumitrache sau Bodola, Dudu Georgescu ori Cămătaru. Hagi era ultima redută. A rezistat însă numai pentru că tot Mutu a îndreptat involuntar strâmbătatea care începuse deja să facă ochi. A îndreptat-o la un pahar de vorbă cu Tameş, alt Dinu plus Ştefănescu plus Gică Popescu închipuit, neînţeles şi sictirit.

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com