Halagian: "Eu i-aş fi băgat în teren şi beţi pe Mutu şi pe Tamaş!"

Deşi are imaginea unui antrenor intransigent, Florin Halagian le ia apărarea celor doi jucători care au călcat pe bec şi au fost excluşi de Victor Piţurcă de la reprezentativa tricoloră.

Primul meci al lui Victor Piţurcă de la revenirea pe banca tehnică a echipei naţionale de fotbal a României (1-0, în deplasare, cu San Marino) a coincis şi cu primul scandal din actualul mandat al selecţionerului.

Fundaşul Gabriel Tamaş şi atacantul Adrian Mutu au fost excluşi de Piţurcă din lotul primei reprezentative, după ce, înaintea meciului de la Serravalle, aceştia au încălcat programul pe care antrenorul l-a impus jucătorilor şi au mers la băutură.


"Piţurcă nu-i atât de fraier încât să nu-i cheme pe cei mai buni"

Pentru gestul lor, Mutu şi Tamaş au fost criticaţi de mai mulţi oameni din fotbal, precum Laszlo Bölöni, Gică Popescu sau Dorinel Munteanu. Până şi impresarii Ioan şi Victor Becali au evitat să-i mai ia apărarea "Briliantului", cum au făcut-o pe timpul lui Răzvan Lucescu, când îl criticau dur pe fostul selecţioner pentru decizia de a renunţa la atacant.

Cei doi jucători şi-au găsit, însă, un "avocat" în persoana lui Florin Halagian (72 de ani). Antrenorul cu care formaţia FC Argeş a câştigat cele două titluri din istorie susţine că Mutu şi Tamaş n-ar trebui excluşi defininitiv din echipa naţională a României, chiar dacă au sărit din nou calul.

"Mutu şi Tamaş au greşit, dar părerea mea este că au făcut asta pentru că era vorba de un meci uşor şi, ştiţi cum e vorba aia din folclorul fotbalului, «p-ăştia îi batem şi beţi». Dacă jucam cu Franţa, nu cred că cei doi ar fi călcat pe bec, pentru că alta ar fi fost motivaţia. Păi, pe vremea când antrenam la FC Argeş, de câte ori n-a fugit Gicu Dobrin la băutură! Dar una era dacă făcea asta înaintea unui meci cu Adunaţii Copăceni, şi alta dacă urma să jucăm cu Dinamo. Eu, dacă aş fi fost în locul lui Victor Piţurcă, i-aş fi băgat în teren şi beţi pe Mutu şi pe Tamaş! De-a lungul carierei mele, am avut destui jucători care beau, poate, mai mult decât cei doi, dar îi iertam, pentru că pe gazon îşi făceau treaba bine. De multe ori, în cantonament, le mai dădeam eu câte o bere sau câte un pahar cu vin roşu, ca să-şi facă pofta şi să nu mai fugă. Bine, atunci era avantajul că se închideau cârciumile devreme, astfel că jucătorii care fugeau nu lipseau toată noaptea", a declarat Halagian ieri, pentru EVZ.

"Armeanul" crede că Victor Piţurcă o să-i ierte până la urmă pe Adi Mutu şi pe Gabi Tamaş: "Piţurcă nu-i atât de fraier încât să nu-i cheme la echipa naţională pe cei mai buni jucători şi să-şi dea astfel singur cu tesla-n c..., ca s-o spun pe şleau! Pe un antrenor, îl fac mare jucătorii. Pe mine, de exemplu, m-a făcut antrenor Gicu Dobrin. Probabil că Piţi a zis la supărare că nu-i va mai chema vreodată pe cei doi la echipa naţională".

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com