Pastilele interzise în România reclamate în Florenţa! "Nu aşa slăbeşte un sportiv"

Silvio Garattini, şeful Institutului Farmaceutic din Milano, povesteşte cum capsulele care l-au răpus pe Mutu au lovit exact în acceaşi zi ca pe "Briliant" o italiancă din Toscana! Cazul a ajuns la nivel guvernamental.


Potrivire incredibilă! Chiar acum o săptămînă, în ziua în care Mutu afla că a ieşit pozitiv la testul antidoping făcut după meciul Fiorentina- Bari, un alt caz a apărut în Italia. O persoană a reclamat la Institutul de Cercetări Farmaceutice "Mario Negri" din Milano că, după ce a luat "Capsula de slăbit", n-a dormit trei nopţi! Testul făcut a relevat prezenţa în pastile a sibutraminei, stimulentul interzis luat de Mutu. Directorul Institutului, Silvio Garattini, a vorbit în exclusivitate pentru Gazetă despre bizara coincidenţă.

- Domnule profesor, înţeleg că este vorba despre despre un produs naturist de slăbit.

- O femeie de lîngă Viareggio s-a plîns că a luat o pilulă şi a avut palpitaţii trei nopţi. A venit la noi joia trecută şi, la analize, am descoperit sibutramină şi fenolftaleină. Am anunţat Comisia Antidoping. E un medicament distribuit de o societate din Toscana şi importat din România. În prospect scrie că ar conţine extracte din fructe de pădure, kiwi, nucă de cocos.

"Mutu s-a pacalit"

- Exact astea erau trecute şi pe medicamentul utilizat de Mutu, sută la sută natural.

- Cine ştie, poate nu este doar o simplă coincidenţă. L-o fi cumpărat tot din Florenţa!

- Se spune că are efecte secundare periculoase. Ce risc comportă?

- Femeia a şi renunţat la ele. Oricum, efectul de slăbit e foarte modest relativ la toxicitate şi la afecţiunile cardiace provocate în timp, mai ales că e vorba de un sportiv. Îţi trebuie luni de zile de tratament ca să dai jos două, trei kilograme. Nu aşa slăbeşte un sportiv.

- Mutu a fost depistat pozitiv de două ori în zece zile. Cît durează efectul pastilelor?

- După două, trei zile se elimină din organism. Sigur a luat sistematic şi e periculos dacă a făcut-o involuntar. Sînt capsule fără sens şi s-a păcălit. Faptul că n-a ştiut nu-l scuză. De ce n-a cerut avizul medicului?

"Sibutramina stimulează performanţa"

- În perioada curei, Mutu a marcat multe goluri. Credeţi că pilulele l-ar fi ajutat?

- Fiind derivat al amfetaminei, sibutramina stimulează şi poate ameliora performanţa sportivă. Chiar noi am insistat în 2006 ca sibutramina să fie inclusă pe lista interzisă. Acum am făcut deja demersuri la Ministerul Sănătăţii, care a retras de pe piaţă capsula de slăbit.

"Mutu e un geniu sau doar un obraznic? Ambele. Fotbalistic e un geniu, dar a făcut o greşeală gravă. Îl susţinem, stăm aproape de el şi îl aşteptăm să revină" - Ricardo Montolivo, căpitan Fiorentina

"Mutu a făcut o tîmpenie. Ştia că se fac des controale. E ca şi cum intri în zid cu 150 de kilometri pe oră. Poţi scăpa teafăr, dar mai degrabă rişti s-o păţeşti rău" - Luca Toni, atacant AS Roma

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com