EVZ: Câte şanse a avut Mutu să scape de cocaină

EVZ a stat de vorbă cu mai mulţi specialişti, care au stabilit în ce măsură fotbalistul român s-a vindecat după ce, în 2004, a consumat droguri.
După ce a fost prins drogân duse cu cocaină în 2004, pe când evolua la Chelsea Londra, întrebarea care revine insistent acum în cazul lui Adrian Mutu este dacă el a reuşit să scape definitiv de acel viciu, mai ales în contextul actual (a fost prins dopat în două rânduri cu sibutramină şi riscă să-şi încheie cariera la doar 31 de ani).

Atunci, „Briliantul” a fost nevoit să urmeze o consiliere psihologică, timp de patru luni, şi a petrecut două săptămâni la clinica Sporting Chance, aflată în proprietatea lui Tony Adams. Acolo, Mutu a beneficiat de psihoterapie, a făcut yoga şi a luat parte la activităţi de grup. Nu se ştie însă dacă perioada respectivă i-a folosit la ceva. Mutu a sus ţinut că a consumat cocaină de patru- cinci ori, însă nu s-a stabilit în ce măsură era dependent de droguri.
„Cunoaştem doar cazurile celor care nu reuşesc”
EVZ a consultat mai mulţi specialişti care au dat verdicte generale în privinţa dependenţei de cocaină.
„Situaţiile diferă de la om la om. Nicio persoană nu seamănă cu alta. Trebuie definit ce înseamnă dependenţă. Aceasta se instalează în funcţie de mai mulţi factori. Un consumator ar trebui să urmeze nişte paşi pentru a scăpa de această problemă. Dacă nu apelezi la un ajutor specializat, sunt şanse extrem de reduse să scapi. Din cei care ne apelează, 30-50 la sută reuşesc să pună punct consumului. Cei care reuşesc pe cont propriu sunt rarităţi, unu la sută din cazuri. Noi cunoaştem însă, din păcate, mai mult cazurile celor care nu reuşesc şi care cer ajutor”, ne-a declarat psihoterapeutul Eugen Hriscu.
Acesta a adăugat: „Nimic nu este sigur în viaţă, mai ales vindecarea unei dependenţe. Sunt cazuri când organismul cere din nou o substanţă”.
„Un consumator trebuie să meargă neapărat la specialist”
Hriscu mai crede că un consumator de cocaină, chiar dacă nu este dependent, ar trebui să-şi facă o evaluare. Doctorul Lucian Vasilescu, şeful Secţiei de dezintoxicare de la Spitalul „Alexandru Obregia”, afirmă că o persoană este dependentă atunci când întreaga viaţă se învârte în jurul preocupării de a-şi procura acel drog.
„Nu ştiu dacă la Mutu a fost vorba de dependenţă. Probabil că, fiind constrâns să se lase de cocaină, pentru că ar fi riscat să nu mai joace fotbal, a putut să o facă, tocmai pentru că nu avea dependenţă. Nu pot să mă pronunţ exact în cazul ăsta”, ne-a spus doctorul Vasilescu.
El a mai afirmat că sibutramina, substanţă componentă a pastilelor de slăbit luate de Mutu, nu poate fi socotit un substituent pentru cocaină: „În spitale, noi nu folosim sibutramină pentru pacienţi. Folosim antidepresive, diazepam şi insistăm foarte mult pe partea psihologică a problemei. Depinde mult de voinţa fiecăruia”.
VERSIUNE
A început să consume încă din perioada Parma
Aşa cum ziarul nostru dezvăluia în numărul din 31 ianuarie 2010, Adrian Mutu ar fi fost consumator de droguri încă din perioada în care evolua în Italia, la AC Parma (sezonul 2002-2003), susţin surse apropiate lui. Conform acestora, Calisto Tanzi, patronul de atunci al echipei parmegiene, ar fi fost avertizat de poliţia locală să-l vândă urgent pe „Briliant”, pentru a nu avea belele.
În vara anului 2003, românul a şi ajuns în curtea formaţiei engleze Chelsea. Aici, după numai un an, „Briliantul” a fost depistat consumând cocaină, concluzie relevată de un test antidoping comandat de antrenorul său de-atunci, portughezul Jose Mourinho.

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com