Şeful antidopingului din Italia vorbeşte despre cazul Mutu: 'Ar trebui suspendat doar 3 luni!'

Staff-ul lui Mutu mizează pe părerea foarte autorizată a şefului antidopingului din fotbalul italian, Giuseppe Capua. Acesta coordonează Comisia Naţională Antidoping din Italia şi are un cuvânt cu greutate în procesele de dopaj. ProSport l-a convins ieri pe doctorul Capua să vorbească pe larg despre cazul "Mutu".
Domnule doctor Capua, dumneavoastră l-aţi sfătuit pe Mutu să nu ceară analiza testului B?
Da, aşa este şi sunt încântat că mi-a urmat sfatul şi nu a mai cerut contraexpertiza.
Credeţi că Mutu a fost vânat, cum se aude?
Nu, cele două controale au fost succesive, este frecventă această practică. E o procedură normală, dar e posibil şi ca Mutu să fi fost monitorizat.



De ce credeţi că a luat Mutu sibutramină?
Sunt multe medicamente care conţin această substanţă, la audieri se va şti exact ce a luat. Dar este clar că substanţa nu este una care să îmbunătăţească performanţele sportive. Nu în măsura în care să merite să rişti.
Dar dacă substanţa nu era trecută pe prospect, iar medicamentul era contrafăcut?
Asta contează mai puţin. Substanţa relevată este pe lista interzisă şi asta contează. Mutu avea datoria să verifice medicamentul şi să fie informat asupra riscurilor. Legea nu tolerează ignoranţa!
"Nu este considerat recidivist"
Dar ce strategie ar trebui să adopte?
Probabil buna credinţă. Faptul că nu a ştiut că respectivul medicament conţinea acea substanţă. Şi mai ales scopul administrării. Nu pentru performanţă sportivă, cu alt obiectiv, în cazul de faţă, dieta.
Ce pedeapsă credeţi că va lua?
Dată fiind substanţa de care vorbim, cred că pedeapsa normală e trei luni de suspendare.
Se poate vorbi de recidivă?
Nu. În cazul controlului pozitiv de la Chelsea, testul nu era efectuat de WADA, organism autorizat, ci de unul privat, comandat de Chelsea.
O ultimă părere?
Cel mai important este ca fotbaliştii să înveţe din acest caz să nu ia nimic la întâmplare. Pentru că îşi pot risca nu doar cariera, ci chiar şi sănătatea.

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com