FRF l-ar scoate basma curată pe Adrian Mutu!

GÂNDIRE MIORITICĂ. În eventualitatea în care cazul „sibutramina” ar fi ajuns la Comisia Antidoping a federaţiei, jucătorul dopat ar fi scăpat nevinovat.
Dacă ar fi fost judecat în România, fotbalistul Adrian Mutu ar fi fost scos nevinovat sau ar fi scă pat cu pedeapsa minimă. Concluzia reiese din declaraţiile date ieri de doctorul Dan Dragoş Crăciun, preşedintele Comisiei Antidoping din cadrul FRF.


Înfiinţată acum doi ani, respectiva organizaţie este abilitată să judece toate cazurile de dopaj care apar în Liga I, precum şi la nivelul diviziilor inferioare. Numai că Mutu, prins dopat cu sibutramină, nu se găseşte în situaţia să fie analizat de instituţii româneşti, ci de cele italiene. Fotbalistul Fiorentinei aşteaptă încordat audierile procurorilor, după care Comitetul Olimpic Italian va anunţa sentinţa.
EVZ a dorit să afle cum ar fi fost judecat un „caz Mutu” în România. Conform mărturiei lui Dan Dragoş Crăciun, jucătorul depistat ar fi beneficiat de indulgenţă. Totodată, medicul îndeamnă ca Mutu să fie judecat cu indulgenţă de membrii Tribunalului Antidoping Italian.
„Eu nu l-aş judeca foarte dur”
În loc să ia o decizie pe baza regulamentelor în vigoare, Crăciun ignoră şi o prevedere importantă, şi anume faptul că jucătorii semnează o hârtie în care îşi asumă răspunderea dacă iau medicamente fără să consulte medicul echipei.
Mai mult, el îi caută alibiuri lui Mutu, probând vechi metehne româneşti şi o gândire păguboasă, care ţine cont mai degrabă de interese. Astfel, este lesne de intuit că astfel de scuze ar fi putut face parte din motivarea sentinţei într-un caz similar apărut în Liga I.
„Poporul român crede în comercianţi. Adrian Mutu este şi el o victimă. A căzut în plasa unui flagel, cel al medicamentelor dubioase, şi acum este pus la zid. Într-o clipă de neinspiraţie, a luat acea pastilă şi a căzut la testul antidoping. Eu zic că are destule circumstanţe atenuante, pentru ca avocaţii care îl vor reprezenta la proces să construiască o apărare solidă. Problema se învârte în jurul prospectului ace lui medicament. Acolo nu era specificat faptul că ar conţine o substanţă ce i-ar fi cauzat probleme unui sportiv”, a afirmat Dan Dragoş Crăciun pentru EVZ.
„La noi, la echipa naţională, medicul Pompiliu Popescu, tot ce dă, dă pe semnătură. Aşa este, de fapt, la orice echipă. Nu te poţi juca cu astfel de probleme. Din acest punct de vedere, Mutu a comis o imprudenţă”, ne-a mai declarat oficialul FRF.
Şeful Comisiei Antidoping îşi sfătuieşte omologii din Italia să nu îl decapiteze pe Adrian Mutu: „Eu nu l-aş judeca foarte dur. În plus, mai există şi acel precedent, al handbalistei Simona Vintilă, care nu a fost suspendată după ce a fost depistată cu sibutramină”.

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com