Mutu-Fiorentina, sfârşitul unei poveşti care a durat cinci ani

Informaţia care plutea în aer de mai multe zile a devenit oficială joi: Adrian Mutu nu mai este jucătorul Fiorentinei, echipa la care a evoluat în ultimele cinci sezoane, atacantul român urmând să-şi continue cariera tot în campionatul Italiei, la Cesena.
În vârstă de 32 ani, Mutu a îmbrăcat pentru prima oară tricoul viola în 2006, anul "post-calciopoli", afacerea de corupţie în urma căreia fosta sa formaţie, Juventus Torino, a fost retrogradată în divizia secundă. "Briliantul" a început în forţă aventura sa la Florenţa, reuşind să marcheze 16 goluri în 33 de meciuri disputate. Prestaţiile bune au continuat şi în sezonul următor, în care românul a marcat 17 goluri în campionat, plus alte şase în Cupa UEFA, ajutând-o pe Fiorentina să ajungă până în semifinalele acestei competiţii.



Din 2008, însă, au început să apară problemele. Mai întâi amenda-record de 17 milioane euro, sumă pe care trebuie să o plătească fostului său club, Chelsea Londra, apoi o serie de accidentări, care i-au afectat prestaţiile din cel de-al treilea sezon pe ''Artemio Franchi'', unul pozitiv totuşi, cu 13 goluri în doar 19 apariţii în Serie A, inclusiv o "triplă" extrem de importantă pentru echipa sa, în jocul cu Genoa 1893.

Sezonul următor a început destul de bine, însă, în momentul în care Mutu părea să-şi reintre în ritm, a apărut o accidentare la genunchi. Însă marea lovitură a venit pe 10 ianuarie 2010, când comisia antidoping italiană l-a depistat pozitiv la sibutramină, după partida cu Bari. După doar 11 prezenţe în campionat şi 4 goluri, "Fenomenul din Călineşti" este suspendat 9 luni, revenind pe gazon pe 31 octombrie. Însă problemele în afara gazonului au continuat, iar pe 7 ianuarie 2011, conducerea Fiorentinei l-a exclus din lot pe român, după ce acesta a părăsit antrenamentul fără permisiunea antrenorului. Reintegrat în lot o lună mai târziu, Mutu nu reuşeşte să-şi regăsească ritmul, încheind sezonul cu doar 4 goluri marcate în 20 de partide.

Bilanţul său în cele cinci sezoane petrecute la Fiorentina este unul excelent: în 112 meciuri disputate în Serie A a reuşit să marcheze 54 de goluri, la care se adaugă 6 prezenţe şi 4 goluri în Cupa Italiei, plus 25 de meciuri disputate în Liga Campionilor şi Cupa UEFA, cu 11 goluri fundamentale pentru parcursul european al echipei viola. În total, 143 de meciuri şi 69 de goluri, cifre care vorbesc de la sine.

Adrian Mutu s-a despărţit de Fiorentina cu un an înainte de expirarea contractului, iar aventura sa va continua la Cesena, care i-a oferit, potrivit presei italiene, un contract pe doi ani şi un salariu de 1,3 milioane euro pe sezon, cu opţiune pentru un an suplimentar.

Deşi a avut oferte din Rusia, Turcia şi ţările arabe, internaţionalul român a preferat să rămână în Italia, ţară al cărei fotbal îl cunoaşte foarte bine, după cele zece sezoane petrecute la Inter Milano, Verona, Parma, Juventus şi Fiorentina, marcând 95 de goluri în 243 de meciuri jucate în Serie A.

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com