Dan Filoti: Mutu şi o alegere matură

Mutu îşi datora o altă carieră. Momentele sale de maxim au adus însă şi derapaje care l-au împiedicat să fie şi altceva decât o apariţie episodică în fotbalul mare. Din păcate, multe din ceea ce a făcut el constituie exemple de ce nu ar trebui făcut de către tinerii fotbalişti care sunt tentaţi să spună că l-ar avea ca idol.
Adrian a plătit pentru neglijenţa în relaţiile cu cei din jur, a plătit pentru anturaj, pentru aroganţă şi pentru teribilism. Nu numai că nu a ascultat, dar a şi fost prost sfătuit. Cum-necum, el este nevoit să se confrunte cu momentul în care trebuie să iasă din prim-plan, în care dintr-o vedetă la o echipă protagonistă se transformă în singurul jucător cu cotă al unei formaţii mici.
Trecerea lui la Cesena, o trupă care anul trecut s-a aflat în lupta pentru evitarea retrogradării, nu poate fi privită în niciun caz ca un pas înainte în cariera fotbalistului.
Cu toate acestea, e de remarcat că Adrian nu a ales exclusiv financiar, neacceptând un angajament în Arabia Saudită sau în alte campionate în care competiţia nu are un grad ridicat de valoare. Pe final, el pare să fi înţeles ceva din toate greşelile făcute. Acceptă cumva realitatea, dar nu se retrage în fotbalul exotic. Mulţi spun că şi din cauza soţiei, care nu vrea să se rupă de Italia. Cert e că, atunci când vom compara lotul României cu al oricărei alte echipe cu care vrem să ne batem, nu vom mai avea cum să ne mândrim cu Mutu de la Inter, Chelsea, Juventus sau Fiorentina. Destinul unei naţionale în derivă a fost cumva trasat de cel pe care l-am desemnat prematur urmaş al lui Hagi. Cred că acum, la final, Mutu este el însuşi şi ceva din compartamentul său spune că îşi acceptă condiţia şi că s-a săturat să braveze. Alegerea Cesenei mi se pare o decizie matură pentru cel care, şi asta trebuie să i-o recunoaştem, nu a refuzat niciodată conştient România. Din cauza inconştienţei însă s-a privat şi ne-a privat de multe performanţe.

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com