Mesajul de adio al presei toscane către Mutu: ”Rebelul fără cauză”

”La Nazione” a radiografiat, cu bune şi rele, cele 5 sezoane petrecute la Fiorentina de atacantul român, pe care l-a comparat cu actorul american James Dean.

Transferul lui Mutu la Cesena a lăsat în urmă, dincolo de scandaluri şi promisiuni neonorate, şi regretele tifosilor şi presei din Florenţa. La Nazione a publicat ieri un editorial emoţionant, care realizează portretul perfect al atacantului român, sinteza celor 5 ani zbuciumaţi în tricoul viola.



"A plecat nepedepsit, frumos şi blestemat, ca James Dean în filmul «Rebel fără cauză». Şi Mutu şi-a distrus o parte din extraordinara tinereţe sportivă. În excese: dansul stupefiant al cocainei, amiciţii stranii, nopţi pierdute, bătăi prin localuri... Risipitor şi nefericit. Dar, în fond, dacă n-ar fi fost aşa, fotbalul l-ar fi dus altundeva şi nu l-am fi văzut niciodată pe «Il Fenomeno». Am luat ce-a fost mai bun datorită răului. Fiindcă Mutu din Călineşti, licenţiat în drept la Universitatea din Bucureşti şi cu master în şcoala superioară a driblingului şi a loviturilor libere, era un fenomen adevărat".

De la rebelul fără cauză, ziarul toscan trece la fantasticul egoist: "Sigur, nu a fost un jucător ce să unească vestiarul. Mai degrabă, un solist, egoist cum sînt ulii şi fiarele sălbatice. Dar lui nu i s-a cerut să cînte la chitară în biserică ori să strîngă masa cînd vin verii la cină. I s-a cerut să fie lider în teren şi să dea goluri. Şi Adrian n-a trădat niciodată, reuşind o impresionantă medie pentru un al doilea vîrf. Acum merge să joace la Cesena, într-un tărîm al visătorilor, cum cîntă Lucio Dalla. E greu de zis dacă va fi şi mai fenomenal ori se va rătăci din nou, scoţînd iar răul din el".

Puştiul respins de societate

"Rebel fără cauză" e o dramă emoţionantă despre spiritul rebel al adolescenţei. E povestea lui Jimmy Stark, puştiul nou în oraş, singuratic, frustrat şi furios, care încearcă să se integreze cu disperare într-o societate ce-l respinge. Personajul principal e interpretat de James Dean, în cel mai important rol al carierei, nominalizat la Oscar. Actorul american a murit în accident de maşină în 1955, la o lună înaintea lansării peliculei clasate de Institutul de Film American între primele 100 de producţii.

"Unele dintre golurile sale au structura melodică a lui Rossini şi poveştile lui Garcia Marquez, ascunzînd poezie complexă într-o lectură aparent uşoară" (Stefano Cecchi, La Nazione)

"Cum fotbalul e un formidabil corector al norocului, iar campionului i se vor ierta erorile care ar stigmatiza un birjar sau un poştaş, sigur Mutu va lipsi destul Fiorentinei" (Stefano Cecchi, La Nazione)

69 de goluri în 143 de meciuri în toate competiţiile a marcat Mutu în tricoul Fiorentinei în 5 ani

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com