Culisele plecării "Briliantului" de la Fiorentina

Din toamnă, Mutu va juca în alb-negru. Cel puţin în următorii doi ani. Noua sa echipă e Cesena, o grupare din coada clasamentului din Serie A! Un final deloc strălucitor pentru "Briliant", românul care în 2006-2007 era declarat cel mai bun stranier din Serie A. Fiorentina l-a lăsat gratis, iar impresarul Pietro Chiodi a bătut palma ieri cu preşedintele Cesenei, deşi negocierile se blocaseră marţi.

Mutu a plecat de la Fiorentina, dar şi-a împlinit dorinţa de a rămâne în Serie A. De ieri, e noul star al Cesenei, o grupare fără pretenţii în Italia, care a încheiat sezonul trecut pe locul 15. Transferul n-a fost însă unul fără suspans. Vânat de luni de zile, încă de la mercato-ul din iarnă, "Briliantul" a aterizat în cele din urmă în tricoul alb-negru al "căluţilor de mare". Ultimul obstacol, salariul său, prea mare pentru echipa lui Campedelli, a fost depăşit ieri.


Negocieri blocate marţi, reluate miercuri

Primele negocieri s-au purtat marţi, la Roma, între preşedintele Cesenei, Igor Campedelli, şi impresarul lui Mutu, Pietro Chiodi. S-au blocat spre seară, din cauza divergenţelor economice dintre părţi. Adică salariul lui Mutu. "Poate ne vom înţelege peste două zile, sau poate niciodată", spunea, misterios, Chiodi, într-un interviu acordat pentru ProSport, după negocierile de marţi. Iar Cesena n-a abandonat pista. Discuţiile s-au reluat miercuri seară şi după alte câteva ore albe, în dimineaţa zilei de joi s-a ajuns la un compromis. Decisivă a fost decizia lui Mutu de a-şi mai reduce din pretenţiile salariale. Pentru a începe o nouă aventură. Şi un nou proiect. Din cel al Fiorentinei, unul bazat pe tineri, nu mai făcea parte. Iar oficialii "viola" au scăpat şi de un salariu mare.

"Sunt foarte fericit şi abia aştept să încep noua aventură. Vreau să-i mulţumesc preşedintelui Campedelli pentru că m-a pus în centrul unui proiect ambiţios. E o echipă care a arătat în ultimii ani că are idei clare şi, mai ales, puterea şi curajul de a le îndeplini. Din acest motiv am şi acceptat să-mi reduc pretenţiile salariale. Acum sunt în vacanţă, dar la întoarcerea în oraş o să-mi caut o casă şi o să mă pun la dispoziţia antrenorului. Vreau să mulţumesc Fiorentinei şi mai ales familiei Della Valle pentru anii minunaţi pe care i-am petrecut împreună. A fost o experienţă minunată, care îmi va rămâne întotdeauna în inimă", a spus Mutu după ce transferul său a fost anunţat.

Înger şi demon la Fiorentina

După cinci ani, Mutu îşi ia la revedere de la Florenţa. În tricoul Fiorentinei, el a devenit unul dintre idolii fanilor grupării "viola", a urcat pe locul 10 în topul marcatorilor all-time din Serie A, dar a continuat să lege excesele. Finalul de carieră îl prinde pe eternul rebel al fotbalului românesc la o echipă fără pretenţii în Italia. Mulţi l-au considerat "noul Hagi", dar distanţa faţă de fostul naş e colosală. Exclusiv din punct de vedere al trofeelor şi performanţelor sportive. La "Rege", vitrina e plină. La "Briliant", colecţia a fost tot timpul incompletă. Titlul cu Dinamo l-a luat doar pe jumătate, campionatul şi Cupa Ligii cu Chelsea le-a atins din postura de jucător suspendat. Şi la Juve a căzut prost. "Calciopoli" şi-a cerut tributul şi titlul furat de "Bătrâna Doamnă".

1,8 milioane de euro pe sezon va câştiga Mutu la Cesena, cu 200.000 de euro mai puţin decât la Fiorentina

18 milioane de euro a fost suma pe care a vrut să o plătească Roma pe Mutu în 2008. Fiorentina a refuzat, iar acum l-a cedat gratis la Cesena

54 de goluri a marcat Mutu pentru Fiorentina în Serie A, în 112 meciuri

2 ani este durata contractului semnat de Mutu cu Cesena, cu drept de prelungire pe încă un an

"Sunt foarte mulţumit de sosirea lui Mutu. Lucrăm de câteva luni pentru a-l aduce în tricoul alb-negru, iar faptul că a ales să facă parte din proiectul nostru mă umple de mândrie ", Igor Campedelli, preşedinte Cesena

"Sunt foarte fericit şi abia aştept să încep noua aventură. Mulţumesc Fiorentinei pentru anii minunaţi pe care i-am petrecut împreună", Adrian Mutu, atacant Cesena

"Ştiam de câteva zile că Mutu va semna cu Cesena. Mă bucur că şi-a găsit echipă. Mă aştept de la el să joace la naţională ca în mandatul meu precedent ", Victor Piţurcă, selecţioner România

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com