Adrian Mutu a ajuns în "Oraşul celor trei Papi"

După o carieră zbuciumată şi presărată cu derapaje care i-au făcut praf imaginea, Adrian Mutu (32 de ani) s-a transferat la Cesena, echipă care în sezonul trecut din Serie A a ocupat primul loc neretrogradabil. Astfel, “Briliantul” a ajuns în singurul oraş din lume care a dat trei Papi.



“Oraşul celor trei Papi”, aşa a fost numit oraşul Cesena în secolul 18, când a dat trei papi Vaticanului. Primii doi, Papa Pius al VI-lea (suveran pontif între 1775 şi 1799) şi Papa Pius al VII-lea (suveran pontif între 1800 şi 1823), s-au născut în Cesena, iar cel de-al treilea, Papa Pius al VIII-lea (suveran pontif între 1829 şi 1830), a fost episcopul Cesenei. În urma transferului la Cesena, Mutu a ajuns într-o localitate considerată prima moştenitoare a Vaticanului, lucru care îl obligă să se cuminţească. Românul a primit un salariu divin, 1,8 milioane de euro pe sezon, şi un contract pe doi ani. Atacantul, în vârstă de 32 de ani, are opţiunea de a-şi prelungi înţelegerea cu încă un sezon.

Fiorentina a vrut să scape de el

Andrea Della Vale, patronul Fiorentinei, era disperat să scape de Adrian Mutu, care a evoluat pentru gruparea toscană timp de cinci sezoane. Pentru a se dispensa de “cancerul Mutu”, aşa cum l-a numit pe fotbalistul român la începutul lunii ianuarie, Della Vale a fost de acord să-l cedeze gratis la Cesena. Pe lângă mulţumirea că a scăpat de “Briliant”, bosul Fiorentinei a făcut şi o economie de 2,4 milioane de euro, cât era salariul lui Mutu.

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com