Adi Mutu, un „briliant“ rămas fără valoare

Din „noul Hagi”, atacantul de 32 de ani a ajuns să se bată la retrogradare cu Cesena, în Serie A. Deşi i se anunţa un viitor strălucit, Mutu s-a pierdut pe drum, între scandaluri de dopaj, suspendări şi tumultul vieţii sale extrasportive.


În 2000, Adrian Mutu semna „contractul vieţii" cu Inter Milano şi se pregătea să-l dea jos pe „Regele" Hagi de pe soclul fotbalului românesc. Debutul său în „nerazzurro" a fost unul fulminant - gol în poarta lui AC Milan, în Cupa Italiei (3-2 pentru Inter) - dar entuziasmul a fost de scurtă durată. Cu nume ca Baggio, Recoba, Ronaldo, Vieri şi Zamorano printre concurenţii la titularizare, Mutu s-a văzut nevoit s-o ia de la capăt. Şi a reînceput, de jos, cu Verona.

Click pe foto pentru a vedea infografia cu salariile lui Adrian Mutu în cariera sa

A „urcat" apoi la Parma, unde a avut parte de cei mai frumoşi ani în Italia. Al doilea marcator din Serie A, cu 18 goluri, şi deja „Il Fenomeno", pleca în 2003 la Chelsea. Englezii îl transformau în cel mai scump jucător român al tuturor timpurilor şi mulţi se grăbeau să-i prezică un viitor strălucit. De altfel, startul pe „Stamford Bridge" a fost promiţător. De n-ar fi fost Jose Mourinho şi apoi scandalul „Cocaina"...

Minunea a ţinut patru ani

Din nou, Mutu s-a văzut nevoit s-o ia de la capăt. Plecat pe uşa din dos de la Londra, a acceptat un salariu de trei ori mai mic de la Juventus, care i-a întins o mână în timpul suspendării de şapte luni. N-a avut însă noroc nici cu „Bătrâna Doamnă". Odată, tot din cauza concurenţei - când nu se lupta cu Ibrahimovici, Trezeguet şi Del Piero pentru un loc în atac, Mutu trebuia să le ia faţa lui Camoranesi şi Nedved pe flancuri - şi apoi cu retrogradarea după Calciopoli.

A venit apoi colacul de salvare numit Fiorentina - unde antrenor era Cesare Prandelli, omul alături de care scria istorie la Parma - şi părea că în sfârşit Mutu şi-a găsit locul! Minunea a ţinut însă doar patru ani, în 2010 decarul „viola" fiind depistat pozitiv cu sibutramină.

Suspendarea de nouă luni şi apoi scandalul cu ospătarul albanez l-au îndepărtat şi de la Florenţa. Acum, la 32 de ani, Adrian Mutu n-o mai poate lua de la capăt. Îşi va încheia astfel cariera în campionatul Italiei, la Cesena, o echipă mică, unde va fi din nou în centrul atenţiei, vedeta şi idolul tribunelor, aşa cum i-a plăcut mereu să fie. Aici, va câştiga mai puţin ca la Fiorentina dar va juca probabil meci de meci şi va veni în formă la naţională, cu care mai speră încă să prindă un loc la Euro 2012.

"Sunt sigur că acest transfer îmi va readuce entuziasmul pe care îl caut."
Adrian Mutu
atacant Cesena

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com