„Mutu va fi sigur pe teren cu Franţa!”

România va aborda partida decisivă cu Franţa, programată pe 5 septembrie, la Paris, în grupa a şaptea din preliminariile Cupei Mondiale 2010, cu principalul său vârf de lance, Adrian Mutu, pe teren. Mircea Sandu, şeful FRF, a dat ieri asigurări că „Briliantul” nu va absenta de la marea bătălie.


Vestea că Adi Mutu a înscris patru goluri într-un amical pe care Fiorentina l-a disputat marţi, deşi absentase de la jocul Ungaria - România, de miercuri, pe motiv că e răcit, a alimentat speculaţiile potrivit cărora starul n-ar mai vrea să vină la naţională. Liderul tricolorilor a fost înfierat de fani, care l-au acuzat de lipsă de patriotism, şi „înţepat” de Dumitru Dragomir: „Pe Mutu trebuie să-l mângâi ca să vină la naţională!”. Dincolo de aceste critici, meciul cu Ungaria a demonstrat însă, încă o dată, că fotbalul românesc n-are încă soluţie pentru a suplini în ofensivă un jucător de clasa „Briliantului”. Iar în perspectiva marelui meci cu Franţa, decisiv pentru puţinele şanse pe care tricolorii le mai au în cursa calificării, lipsa lui Mutu poate cântări greu.
„Singurul adevăr e că Adi a avut febră”
Incertitudinea a fost risipită ieri de conducătorii FRF. Mircea Sandu, şeful federaţiei, a ţinut să pună capăt speculaţiilor şi să-i asigure pe microbişti, prin intermediul ProSport: „Să excludeţi din start ideea că Mutu nu va mai veni la naţională! Vă garantez că, dacă nu vor exista probleme de sănătate, Adi va fi pe teren cu Franţa!”. „Naşu” a susţinut varianta oficială a absenţei lui Mutu de pe teren la întâlnirea cu ungurii: „Adi a avut febră 39 de grade. Ăsta este singurul adevăr!”.
Ionuţ Lupescu, directorul general de la FRF, a negat ideea că fotbalistul s-ar fi răzbunat astfel pentru faptul că federaţia nu l-ar fi susţinut mai mult în războiul cu Chelsea: „Nu ştiu ca Mutu să fie supărat pe noi şi nu cred că se va retrage de la naţională. Dacă ar fi fost vreo modalitate să-l ajutăm, am fi făcut-o, însă FRF nu are cum să intervină în problema sa”.
„Briliantul” a promis că va juca la Paris
Fotbalistul absentase (de data aceasta motivat) şi la precedentul joc - debutul lui Răzvan Lucescu pe banca tricolorilor - 1-0 la Marijampole, cu Lituania, în preliminariile Cupei Mondiale.
Lucrurile par destul de clare dacă ţinem cont şi de declaraţia dată de Adi Mutu în iunie, la câteva zile după partida Lituania - România 0-1: „Voi fi pe teren la următorul meci al naţionalei, de la Paris, cu Franţa!”. La acea dată, Mutu ştia că va fi recuperat după accidentarea suferită, dar şi că miercuri, 12 august, e programat amicalul Ungaria - România! Acestea par să fie indiciile unei înţelegeri între federaţie, Fiorentina şi Mutu, ca fotbalistul să se prezinte la naţională doar la meciurile oficiale.

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com