Mutu, omul păianjen

Absenţa lui Adrian Mutu la meciul amical cu Ungaria, câştigat de tricolori cu 1-0, a fost cât se poate de justificată. ProSport a aflat că „Briliantul” a avut cu adevărat o problemă de sănătate, cauzată de o înţepătură de păianjen.


Lipsa atacantului la Budapesta a iscat tot felul de speculaţii, nu puţini punând absenţa sa pe seama unei stări psihice neadecvate după decizia TAS, care a confirmat compensaţiile de 17 milioane de euro către Chelsea. „Adi este cu psihicul la pământ. Este foarte afectat şi s-a dat lovit pentru că nu ar fi putut să ajute echipa”, a fost una dintre variantele vehiculate în culise.ProSport a aflat însă că nu a existat niciun pretext ascuns. Cu o zi înainte ca Fiorentina să plece în Anglia pentru amicalul cu Birmingham, Mutu a acuzat o stare febrilă. Iniţial s-a crezut că este vorba despre gripă, însă, după ce Adi a intrat pe mâna doctorilor, a aflat că problemele lui de sănătate sunt cauzate de o înţepătură de păianjen. Dintre arahnidele cunoscute, două pot provoca astfel de reacţii, văduva neagră sau păianjenul „pustnic” cafeniu, ambele fiind specifice şi zonei mediteraneene. Muşcătura acestora provoacă febră, frisoane, dureri abdominale şi apatie, exact simptomele prezentate de Adi Mutu. Cu un tratament eficient, totul dispare însă în două-trei zile, acesta fiind şi motivul pentru care atacantul a revenit la antrenamentele Fiorentinei destul de repede.
Vrea să depăşească recordul lui Hagi
Adi Mutu nu şi-a pierdut motivaţia de a veni la echipa naţională. Dorinţa sa de a juca în tricoul primei reprezentative este mai intensă ca oricând, pentru că, susţin surse din cadrul FRF, „Briliantul” îşi doreşte să depăşească recordul de goluri înscrise de Gheorghe Hagi la naţională. Mutu a marcat până acum de 29 de ori şi mai are nevoie de încă şase reuşite pentru a-l egala, cel puţin, pe cel considerat cel mai valoros fotbalist român din toate timpurile. Şansele sunt destul de mari, ţinând cont că naţionala joacă acum mai multe meciuri decât în urmă cu 10-15 ani. Comparativ, la 30 de ani, Hagi marcase de 27 de ori sub tricolor. Dintre jucătorii aflaţi în activitate, Mutu este singurul care poate ataca deocamdată prima poziţie, următorii clasaţi, Marius Niculae (13 goluri) şi Ciprian Marica (12), fiind departe în clasamentul golgheterilor.
Top golgheteri naţională
Gheorghe Hagi 35
Iuliu Bodola 31
Adrian Mutu 29
Viorel Moldovan 25
Ladislau Boloni 23
Anghel Iordănescu 21
Dudu Georgescu 21
Rodion Cămătaru 21
Florin Răducioiu 21
Ilie Dumitrescu 20
Într-un interviu acordat ziarului Corriere dello Sport, Adrian Mutu povesteşte cum a reacţionat când a aflat că trebuie să plătească 17 milioane de euro lui Chelsea. „În primele două zile am simţit o lovitură teribilă. Apoi, graţie prietenilor, am fost capabil să mă concentrez la fotbal şi să-mi vărs nervii pe teren”, a spus Mutu. „Vreau să le ofer celor care au fost alături de mine pe cel mai bun Mutu din ultimii ani”, a mai spus Mutu. În amicalul de vineri, cu Figline, Mutu a jucat 45 de minute şi a fost criticat. „Mutu? Apatic, cu capul în altă parte. Probabil la decizia TAS sau la oferta uriaşă de la Zenit”, au scris cei de la firenzeviola.it.

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com