2,2 milioane €

Conform dosarului TAS, clubul londonez le-a plătit agenţilor lui Mutu 10% din suma de transfer de la Parma, dintre care 500.000 de euro au mers la "Becali Sport"
Dosarul "Mutu vs Chelsea", publicat integral pe site-ul Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS), oferă detalii impresionante legate de sumele vehiculate la transferului românului în Anglia. Forul de la Lausanne explică modul în care a ajuns în urmă cu o lună la suma fixată ca despăgubire la cererea clubului londonez pentru daunele produse în "Cazul Cocaina".

TAS a luat în calcul actele contabile prezentate de Chelsea, dar a descoperit şi alţi bani învîrtiţi la transferul jucătorului.
Camera de Soluţionare a Disputelor (DRC) a FIFA i-a stabilit pe 7 mai lui Mutu o amendă de 17.173.990 de euro. A ţinut cont doar de trei plăţi făcute de englezi, dar şi de amortizarea proporţională cu cele 16 luni derulate din contractul de 5 ani, reziliat în noiembrie 2003. Adică suma de transfer de la Parma, comisionul către firma "Becali Sport" şi prima de instalare a lui Mutu, ultimele două eşalonate în 5 rate.
TAS a găsit cîteva diferenţe şi i-a recalculat o amendă mai mare, de 19.113.688 de euro! A aflat că, de fapt, contractul era pe 58,5 luni şi nu pe 60! De asemenea, pe lîngă "contribuţia de solidaritate" şi "taxa de transfer", londonezii au mai achitat alte comisioane, în valoare de 1,7 milioane agenţilor, fără a se specifica însă şi numele acestora. Totuşi, forul de la Lausanne a rămas la despăgubirea stabilită de DRC, scutindu-l pe jucător de plata altor două milioane.
Fraţii Ioan şi Victor Becali susţin că au primit de la Chelsea numai 200.000 de euro din totalul de 500.000 stabiit în contract, reprezentînd primele două tranşe stabilite drept comision.



"Chelsea ar fi trebuit să ne plătească încă 300.000 de euro din transfer, dar ne-am luat adio de la bani după ce i-au reziliat contractul lui Mutu"Victor Becali, impresar FIFA
"Suma suplimentară de 1,7 milioane euro achitată de Chelsea către agenţi nu are nici o legătură cu «Becali Sport». Ştiu eu ce alţi agenţi au mai contribuit la această tranzacţie şi au fost plătiţi de englezi?"Victor Becali, impresar FIFA
19,11 milioane de euro ar fi trebuit să-i achite Mutu ca despăgubiri lui Chelsea, conform calculelor făcute de TAS

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com