Mutu suspendat 9 luni » Sarcină grea

Atacantul Fiorentinei nu a obţinut ieri, la Tribunalul Antidoping, decît o reducere cu un sfert a pedepsei de un an cerute de Procuratură.
Ziua judecăţii n-a adus verdictul sperat de Mutu. Spera să scape cu jumătate de an şi să fie bun de joc la startul noului sezon, însă nu s-a ales decît cu un discount de 3 luni faţă de cererea formulată de Procuratura Antidoping. Tribunalul din cadrul Comitetului Olimpic Naţional Italian a închis ieri "Cazul Sibutramina", pedepsindu-l cu 9 luni pe atacantul român, depistat pozitiv în ianuarie, de două ori în 10 zile, la jocurile Fiorentinei, cu Lazio şi cu Bari.



Sentinţa e considerată de avocaţi ca o victorie: "Considerînd rigiditatea şi atenţia cu care judecă Tribunalul, reducerea e un pas important", a spus D'Avirro. "E un mare succes că Mutu a scăpat de recidivă. Îl aşteptăm să revină în teren", a completat Sandro Mencucci, administratorul delegat viola. Rodella a avertizat: "Nu-i exclus să apelăm la TAS. Adrian e dezamăgit, considerînd aberant să fie aşa aspru sancţionat doar pentru o pastilă laxativă".
191 de zile au mai rămas din suspendarea de 9 luni primită de Mutu, ce va putea juca din nou pe 28 octombrie
7 luni a fost prima sancţiune dictată contra lui Mutu în octombrie 2004, după ce a fost prins cu cocaină la Chelsea
Furibund şi distrus
Mutu a ieşit negru de la tribunal, cerîndu-şi scuze faţă de echipă, suporteri şi club. Mutu a apărut transfigurat după aflarea sentinţei. Negru şi foarte nervos, în contrast cu cămaşa bleu. "Era furibund şi avea expresia unui om distrus", au relatat ziariştii italieni aflaţi la Roma. Totuşi, înainte de a se sui în BMW-ul gri ce-l aştepta, şi-a întrerupt discuţia la mobil, comentînd sancţiunea: "Nu sînt mulţumit. Decizia e greşită, speram într-o reducere mai mare. Recunosc c-am greşit, e just să plătesc, dar nu aşa mult! Voi analiza cu avocaţii ce mai este de făcut. Îmi pare foarte rău că nu mi-am mai putut ajuta colegii în acest sezon. Trebuia să fiu acolo, dar am comis o naivitate. Îmi cer scuze faţă de echipă, tifosi şi club".

Derogare pentru amicale
Pe perioada rămasă pînă la expirarea suspendării, Mutu se va putea antrena cu cei de la Fiorentina, cum a făcut-o şi pînă acum. Asta, bineînţeles, cu acordul clubului toscan. Avocatul Paolo Rodella a declarat ieri că atacantul român va solicita o derogare specială pentru a putea juca în partidele amicale pe care Viola le va disputa în vară. Totul în ideea ca, dacă nu se transferă în intersezon, să fie în formă şi pregătit să intre imediat în teren.

Adio 8-9 etape, dar şi Franţa!

Suspendarea de nouă luni dictată ieri îl va ţine pe tuşă pe Mutu pînă pe 28 octombrie. Asta înseamnă că selecţionerul Răzvan Lucescu, chiar dacă îl va ierta şi va decide să-l mai cheme la "naţională", nu-l va putea folosi în toamnă, în primele 3 meciuri din preliminariile CE 2012. Adică, acasă cu Albania (3 septembrie) şi deplasările cu Belarus (7 septembrie), şi, mai ales, cea din Franţa (9 octombrie). În plus, dacă rămîne la Fiorentina, Mutu va rata primele 8-9 etape din sezonul viitor.

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com