Lui Adi Mutu i-a trecut glonţul pe la ureche!

În timp ce fotbalistul e scandalizat de suspendare, avocatul său ne-a dezvăluit, ieri, că jucătorul a riscat să stea patru ani pe bară!
Prins dopat în două rânduri cu sibutramină, o substanţă pentru slăbit, fotbalistul român Adrian Mutu (31 de ani) şi-a aflat ieri pedeapsa. La Roma, Tribunalul Antidoping Italian a dictat o suspendare de nouă luni în cazul atacantului de la Fiorentina, după ce procurorii ceruseră pentru el o pauză forţată de un an.
Suspendat pe 29 ianuarie, Mutu va fi bun de joc abia de pe 29 octombrie, astfel că nu va putea evolua pentru echipa naţională în debutul preliminariilor (România va înfrunta Albania - 3 septembrie, Belarus - 7 septembrie şi Franţa - 9 octombrie).
Decizia tribunalului este inatacabilă în Italia, dar se poate face recurs la Tribunal de Arbitraj Sportiv (TAS). Sentinţa este blândă, Mutu nefiind socotit recidivist, deşi a fost prins dopat şi la Chelsea Londra.


„E tot ce s-a putut face în acest moment”

La puţine ore după aflarea sentinţei, avocatul Paolo Rodella a acceptat să stea de vorbă cu EVZ. „Adi a fost cu mine în sală când s-a anunţat sentinţa. Nu este mulţumit de durata suspendării. Trebuie să vedem motivarea tribunalului, pe care o vom afla în următoarele 15 zile, apoi vom decide dacă vom face recurs la TAS.

Dar şi Procuratura Antidoping poate face recurs, în caz că nu este mulţumită de sentinţă. Aşa că lucrurile sunt în continua recomplicate. Noi, avocaţii lui, am făcut tot ceea am putut ca să-i fie bine. Ne-am luptat să nu primească o suspendare de patru ani, cât ar fi încasat dacă ar fi fost considerat recidivist după episodul Chelsea, apoi a riscat doi ani, cât sunt pedepsele în Italia, după care s-a ajuns la un an, cât au cerut, în ultimă fază, procurorii.

A primit doar nouă luni de suspendare. Adică i s-a redus cu trei luni, faţă de ce recomandaseră procurorii. E tot ceea ce s-a putut face în această fază. Repet: a riscat o suspendare de patru ani! Îl înţeleg pe Adrian că e nemulţumit. Pentru el, şi o etapă de suspendare ar fi fost prea mult”, ne-a declarat Rodella, care l-a apărat pe Mutu şi în litigiul cu Chelsea.

Viitorul lui Mutu, căruia şefii grupării viola i-au promis vara trecută, când a ratat transferul la AS Roma, că-l vor lăsa să plece peste câteva luni fără pretenţii exagerate, este incert.

Ziarele italiene susţineau deunăzi că sportivul născut la Călineşti (Argeş) vrea să rămână la Florenţa, având de luat o revanşă. Impresarul său se află în aceste zile în Italia şi discută situaţia starului căzut în dizgraţie la naţională.

Vom face recurs la TAS, în funcţie de motivarea pe care judecătorii au dat-o pentru sentinţă.”, PAOLO RODELLA, unul dintre avocaţii lui Adi Mutu

16 luni de suspendare a primit, în total, fotbalistul Adrian Mutu în urma scandalurilor de dopaj în care a fost implicat. Pe când era la Chelsea, a fost tras pe dreapta timp de şapte luni

VORBEŞTE MUTU

„Este o sancţiune prea mare. E greşită”

În timp ce avocatul său spune, fără echivoc, că Mutu ar trebui să se considere norocos cu suspendarea primită, fotbalistul face nazuri. Românul a ieşit din carapace, după aflarea sentinţei, declarându-se scandalizat de decizia judecătorilor.

„Briliantul” s-a aflat în sală, la Roma, în momentul aflării sentinţei, împreună cu avocaţii săi. Pe site-ul clubului Fiorentina, Mutu consideră drastică sancţiunea. Cum era de aşteptat, fotbalistul şi-a plâns singur de milă, atitudine pe care au avut-o şi apropiaţii săi. Cu toţii cred că pedeapsa este nejustificat de mare.

„A fost o naivitate”

„Este o sancţiune prea mare. E greşită. Nu sunt mulţumit, pentru că mi s-a redus doar cu trei luni (n.r. - face referire la faptul că procurorii recomandaseră o suspendare de 12 luni). A fost o naivitate ceea ce am făcut şi ar fi fost corectă o sancţiune mai mică. Voi reveni pe gazon după primele etape de campionat. Le cer scuze coechipierilor, clubului şi fanilor”, a spus Mutu, care a dat de înţeles că va continua la Fiorentina, deşi este ademenit de banii arabilor, fiind tentat şi de o aventură în Statele Unite ale Americii.

Din „vizuină” a ieşit ieri şi Spiridon Mutu, tatăl fotbalistului, care şi-a apărat „puiul” cu toate armele din dotare: „Este o suspendare exagerată. Adi nu s-a dopat, a luat pastile pentru slăbit. Va reveni la fel de puternic. E posibil să facă recurs la TAS, dar încă nu s-a stabilit acest lucru”.

Şi Gică Popescu, fostul impresar al lui Mutu, i-a luat apărarea. „Mă aşteptam la o suspendare de şase luni”, a afirmat „Baciul”, care a rupt legăturile cu Mutu după scandalul avut de jucător cu Chelsea Londra.

Selecţionerul Răzvan Lucescu: „No comment”

Rezervat se menţine doar selecţionerul Răzvan Lucescu, care n-a sărit să-l scuze pe star. „No comment”, a fost singura apreciere a celui ce i-a dat in terzis „Briliantului” la naţională.

România va trebui să se descurce, în viitoarele preliminarii, fără Mutu, planurile lui Lucescu junior fiind să nu-l mai cheme însă niciodată la lot.

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com