Catalin Geambasu: Gravidanţa lui Mutu

Tribunalul de la Roma a judecat cu blîndeţe. Ce va mai naşte Mutu după 9 luni de suspendare?

9 luni. E mult? E puţin? E corect? E maternal? E moral? Dar ce e moral în lumea noastră? Impresarii sînt mulţumiţi? Dar mama care i-a dus fiului pastilele în Italia?

Procurorii acuză, avocaţii apără, judecătorii judecă. Dreptatea e una singură. Adevărul triumfă întotdeauna, minciuna are picioare scurte. Amintiri şi minte de copil. Primul proces pe care l-am urmărit a fost Procesul de la Nurnberg. De fapt, era un film despre un proces celebru, cu Spencer Tracy în rolul judecătorului, iar Maximilian Schell în acela al avocatului naziştilor. Pelicula lui Stanley Kramer îşi propunea să arate cum cîştigă binele în faţa răului şi dacă executarea ordinului absolvă de vina morală, lucruri pe care, în linii mari, le reuşeşte.

Umanitatea nu va reţine Procesul lui Mutu cum a făcut-o cu Procesul de la Nurnberg. Păcat, la Roma s-a pledat tot despre respectarea unui cod. Acolo nu a fost vorba de un medicament de slăbit, ci despre substanţe care ajută sportivul. Să slăbească, să crească, să pună muşchi pe el, să dea jos muşchi de pe el, să îi mărească numărul celulelor roşii, să îi scadă ţesutul adipos. Dopingul în sport este azi o realitate la fel de sensibilă ca ororile unui război. Doar că atunci rănile se vedeau, victimele îşi strigau dreptatea. Rănile şi victimele dopajului sînt ascunse vederii de recorduri fabuloase şi de goluri istorice. Cei care le evocă altfel decît omagial sînt puşi la stîlpul infamiei.

Mutu va reintra la sfîrşitul lunii octombrie, deci va pierde cam două luni din sezonul competiţional 2010-2011. Fotbalul pierde mai mult decît Mutu. Tocmai pentru că fotbalul e mai puternic decît alte sporturi, are regim de exceptat. Cu această decizie a Tribunalului de la Roma, care a ţinut cont de faptul că fotbaliştii sînt şi ei nişte oameni, dar mai cu moţ, fotbalul pierde prilejul să demonstreze că este o instituţie sănătoasă, asupra căreia acţionează aceleaşi legi şi aceleaşi pedepse. Judecătorul Plotino şi procurorul Torri au fost învinşi de avocaţii lui Mutu. Şi nu de avocaţi duce lipsă Mutu! Veţi vedea şi în mesajele care vor fi postate la acest articol cîţi apărători din oficiu are Briliantul. De ce? De-aia, fiindcă lumea pe la noi manifestă un apetit ciudat pentru ilicit şi detestă normalitatea pe care o proclamă. Noi, ceilalţi, sîntem cei vînduţi străinilor, deci nepatrioţii.

Mutu a cerut scuze clubului, coechipierilor şi suporterilor Fiorentinei pentru cuantumul pedepsei. “Speram o suspendare mai bîndă”, a zis el. O sancţiune mai blîndă în contul aventurilor viitoare. Dacă ieşea cu o suspendare de pînă în 6 luni s-ar fi simţit absolvit de răspundere. O sancţiune mai blîndă. O lume mai blîndă. Şi mai bolîndă.

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com