"Am fost judecat prea dur!"

Adrian Mutu a fost suspendat nouă luni de Tribunalul Antidoping din cadrul Comitetului Olimpic Italian (CONI), după ce a fost depistat pozitiv cu sibutramină.Atacantul Fiorentinei a fost convocat ieri-dimineaţă la ultima rundă de audieri la sala de şedinţe de lângă stadionul olimpic din Roma. Mutu a apărut la tribunal la ora 11:00 şi părea foarte liniştit. Era însoţit de Pietro Chiodi, italianul care a obţinut zilele trecute de la FRF licenţa de agent FIFA, în lipsa fraţilor Becali, care nu au mai putut ajunge la Roma din cauza blocajului aerian. Chiodi a rămas afară, iar Mutu a intrat în sala de judecată însoţit de doi avocaţi, unul dintre ei fiind celebrul Paolo Rodella.


A avut un discurs de nota 10
Mai întâi a luat cuvântul procurorul CONI, Ettore Tori, care a repetat că solicită tribunalului o suspendare de un an. Preşedintele Tribunalului Antidoping, Francesco Plotino, şi-a notat cererea procurorului şi l-a invitat la bară pe Mutu. Discursul atacantului, scurt şi concis, a impresionat. Îmbrăcat elegant, cu un costum bleumarin cu dungi fine, fără cravată, Mutu a părut lipsit de emoţii. "Ştiu că am greşit. Ar fi trebuit să verific şi să informez clubul când am luat acea pastilă de slăbit. Dar greşeala mea doar în asta constă. Nu are nicio legătură cu intenţia de a mă dopa, de a-mi îmbunătăţi performanţele sportive. Sper să fiu înţeles şi să fiu lăsat să joc fotbal din nou cât mai repede, pentru că asta este meseria mea", a spus Adrian Mutu.
A urmat pledoaria apărării, Paolo Rodella prezentându-şi toate argumentele şi insistând pe faptul că Mutu nu a mai cerut contraexpertiză, el însuşi solicitând prelungirea suspendării şi buna-credinţă în ceea ce priveşte medicamentul luat.
Apoi, Rodella a cerut audierea martorilor apărării: profesorul Alessandro Mugelli şi doctorul Massimiliano Pieraccini. Ambii au demonstrat că pe medicamentul luat de Mutu nu era specificată prezenţa sibutraminei.
Revine pe 28 octombrie 2010
După două ore, completul de judecată condus de Plotini s-a retras pentru deliberare. Mutu trece într-o sală alăturată, însoţit de avocaţii săi. Deşi încearcă să zâmbească, tensiunea i se citeşte pe faţă. "Stăm bine, e OK, ai vorbit excelent", îi şopteşte Rodella.
Se face ora 15:20 şi judecătorul anunţă că este gata să citească verdictul. Acesta sună destul de alambicat, sunt invocate tot felul de puncte şi litere ale regulamentului, după care vine anunţul sec: nouă luni de suspendare. Faţa lui Mutu rămâne impasibilă, dar în minte îşi face deja calculele. "Deci pe 28 octombrie pot juca. Nu-i chiar aşa de rău", îi spune lui Rodella şi îi strânge mâna. Apoi iese grăbit şi părăseşte tribunalul, în maşina lui Chiodi. Îşi sună mama, sora, pe Consuelo, apoi pe Victor şi Giovani Becali. După care se gândeşte puţin cum să formuleze o declaraţie pentru site-ul Fiorentinei.
"Îmi cer scuze pentru naivitate"
O dictează repede la telefon şi, astfel, după zece minute apare prima sa reacţie: "Le cer scuze echipei şi clubului, speram într-o suspendare mai mică! Nu sunt bucuros, dar până la urmă s-au redus trei luni. Mă aşteptam la o sancţiune mai blândă, era normal să plătesc, dar nu aşa de dur. Era important să fiu cât mai repede pe teren, îmi pare rău că am lăsat Fiorentina în aceste momente grele. Le cer scuze tuturor, puteam să fiu pe teren şi să ajut, e normal să regret neglijenţa de care am dat dovadă. Cred că este o sancţiune prea mare şi greşită. Vom vedea ce se poate face acum. După primele patru etape din campionat, voi fi pregătit de joc. Cer scuze din nou pentru această naivitate a mea", au sunat cuvintele lui Mutu.
A rămas peste noapte la Roma
Apoi, Adrian decide să nu plece imediat spre Florenţa. Rămâne peste noapte la Roma, pentru a mai discuta cu avocaţii despre strategia pe care o are de urmat. Deşi are posibilitatea de a face apel la TAS, este foarte probabil să nu conteste decizia de ieri a tribunalului, pentru a nu risca să fie judecat mai aspru la Lausanne. Singura derogare pe care o solicită în mod oficial este aceea de a fi lăsat să se pregătească alături de echipa sa şi de a putea juca în meciurile amicale. Practic, în afara acestui final de sezon, Adi Mutu va pierde primele opt-nouă etape din Serie A şi va rata şi primele trei meciuri din preliminariile Euro 2012, cu Albania, Belarus şi Franţa...
"Nici nu mă gândesc să plece de la Fiorentina. El este foarte iubit acolo. Adrian are un caracter puternic şi sunt convinsă că va reveni mai bun pe teren" - Laura Cordun, sora lui Mutu
"Consider că suspendarea este exagerată, deoarece Adi nu s-a dopat, ci a luat nişte pastile pentru slăbit" - Spiridon Mutu, tatăl lui Mutu
"Este un pas înainte că s-a redus din pedeapsa de un an cerută de procurori" - Paolo Rodella, avocat Mutu
"Este tare şi este obişnuit să aibă probleme. Deocamdată este sub contract cu Fiorentina. Cred că va rămâne la Fiorentina" - Victor Becali, impresar
6 mii de euro trebuie să plătească Mutu drept cheltuieli de judecată

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com