Nadia şi Mutu strâng bani prin telefon pentru Haiti

“Bună ziua! Sunt Adi Mutu. Câţi bani vreţi să donaţi?” sau “Bună ziua! Sunt Nadia Comăneci. Câţi bani vreţi să donaţi?”. Aşa vor răspunde la telefon cea mai mare gimnastă a tuturor timpurilor şi “Briliantul” care vor participa la cinci teledonuri menite să strângă fonduri pentru ajutorarea victimelor cutremurului din Haiti. Campania de sensibilizare a opiniei publice a fost iniţiată de Dan Secu, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa (FADERE). Românii se alătură astfel mulţimii de vedete din toată lumea care participă la sprijinirea supravieţuitorilor seismului din urmă cu o săptămână.

Curg ajutoarele din toată lumea în Haiti, statul distrus de un cutremur devastator, de 7 grade magnitudine, în urmă cu o săptămână. Cu toate acestea, haosul e încă rege, iar oamenii de ştiinţă susţin că până luna viitoare vor mai fi şi alte seisme la fel de puternice în zonă. Haitienii se calcă în picioare pentru a primi apă, mâncare şi îngrijire medicală, iar organizaţiile umanitare nu mai fac faţă.
Mai grav este însă faptul că s-au format bande de jefuitori care, înarmaţi, trag la întâmplare în oamenii care dau o mână de ajutor sinistraţilor. Până ieri le căzuseră victime trei angajaţi ai asociaţiilor umanitare, care refuzaseră să le dea mai multe provizii decât aveau dreptul. Dar, deşi se tem pentru viaţa lor, echipele de salvatori înfăptuiesc şi miracole. În ultimele 24 de ore, şapte oameni au fost scoşi de sub dărâmături, fiind încă în viaţă.
Vor fi organizate cinci teledonuri
Pentru supravieţuitorii dezastrului, întregul mapamond s-a mobilizat, staruri din toată lumea implicându- se în campanii umanitare. Printre acestea, Adrian Mutu şi Nadia Comăneci, la iniţiativa Federaţiei Asociaţiilor de Români din Europa. Vor fi organizate cinci teledonuri şi spectacole cu artişti români, precum naistul Gheorghe Zamfir şi soprana Felicia Filip, cântăreaţa Angela Similea şi actorul Claudiu Bleonţ. Încasările estimate la un milion de euro vor fi donate haitienilor.

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com