Gazeta Sporturilor: Aurora Liiceanu, cel mai celebru psiholog din România, despre Mutu: "Suferă de sindromul Greta Garbo"

Aurora Liiceanu , 68 de ani, îl consideră pe atacantul român un caz clasic de vedetă care suferă psihic din cauza apropierii finalului de carieră


- Doamna Liiceanu, cum vi se pare faptul că Adrian Mutu a fost depistat din nou pozitiv, după scandalul Cocaina, din 2004?
- Dă dovadă de ignoranţă! Cînd ai o asemenea carieră profesională trebuie să cunoşti fiecare amănunt al vieţii tale. Nu te joci cu asemenea lucruri. Totul mi se pare a fi infantil cînd vine vorba de Mutu!
- Totuşi, de ce credeţi că a ajuns în aceeaşi situaţie pentru a doua oară în carieră?
- Eu îi spun drama celebrităţii sau sindromul Greta Garbo! Mutu, ca şi alţi oameni celebri, nu se poate obişnui cu ideea că orice început are şi un sfîrşit.
- Deci Mutu se temea că se apropie de finalul carierei?
- Cred că pentru el aceasta era marea problemă! Nu s-a gîndit din timp cum să facă să iasă de pe scenă, din aplauzele care îl înconjoară, şi să ajungă în spatele cortinei! El a încercat să meargă pe căi ocolite pentru a se menţine, pentru a exista în continuare ca persoană apreciată!"
La 31 de ani, Mutu este imatur!"
- Apropiaţii îl descriu ca pe un om obsedat de greutatea sa, de felul în care arăta!
- Asta nu demonstrează altceva decît că este o persoană cu o formă de imaturitate emoţională! Nu este normal ca un om să-şi păstreze sechelele din copilărie, cînd se spune că era puţin plinuţ. Chiar dacă are 31 de ani, semnele pe care le arăta erau cele ale unui om care nu înţelege tot ceea ce este în jurul său!
- De ce credeţi că Adrian a folosit iar substanţe interzise?
- Pentru că există psihologia recidivei. De exemplu, există 50% şanse ca un criminal să recidiveze. Pentru a nu mai repeta aceeaşi greşeală îţi trebuie o forţă psihologică foarte mare! Iar, din păcate, Mutu nu a avut-o!
- Care credeţi că este starea sa în acest moment?
- Sînt sigură că e speriat! Orice om în situaţia sa ar simţi o teamă, o apăsare enormă!
"Mutu este un bărbat frumos. Dar frumuseţea poate fi la fel de bine un handicap, aşa cum este şi un motiv de mîndrie!"
"Adrian Mutu avea nevoie de un psiholog. Un personal coach, nu un psiholog care să se adreseze întregii echipe!"

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com