Terminat! Mutu s-a mai dopat o dată!

Stupoare ieri! CONI a dat publicităţii şi rezultatele controlului anti doping efectuat după meciul Fiorentina-Lazio, de la 20 ianuarie, iar Mutu a ieşit din nou pozitiv.
Acest lucru poate schimba datele problemei, pentru că iniţial pedeapsa pentru Mutu putea fi destul de mică. Giuseppe Capua, preşedintele Comisiei Federale Antidoping, lansase o ipoteză optimistă.



"Aspectul pozitiv al acestei situaţii este că nu putem vorbi de o recidivă. Controlul efectuat în Anglia, care a dus la suspendarea sa din 2004, a fost comandat de club, astfel neavând aceeaşi relevanţă legală cu cea din Italia. Deoarece natura legală a celor două controale este aşadar diferită, pedeapsa va fi una mai mică. Cred că undeva în jurul a trei luni de zile", a declarat Capua, înainte de a apărea rezultatul probei luate după meciul cu Lazio.
Apariţia rezultatului pozitiv şi după meciul din 20 ianuarie lasă loc de interpretări. Substanţa descoperită e aceeaşi, sibutramina, ceea ce înseamnă că Mutu s-a aflat sub efectul aceloraşi pastile de slăbit, pe care le lua de la începutul anului.
Dacă Mutu dovedeşte că nu a urmărit să se dopeze, ci că a vrut să slăbească, el poate scăpa cu o pedeapsă mai uşoară şi, în acest caz, nu mai contează că a ieşit pozitiv şi pe 20 ianuarie.
Dacă instanţa va considera că Mutu a încercat obţină avantaje sportive din tratamentul cu sibutramină, el va fi suspendat drastic şi va plăti şi pentru rezultatul de după meciul cu Lazio.

Capsulele aduse de Rodica Mutu conţineau sibutramină
Pastilele de slăbit pe care le folosea Rodica Mutu, mama lui Adrian, se numesc SuperSlim şi se pot găsi în farmaciile naturiste sau pe siteuri de tipul www.superslimpastile.ro, www.superslimromania.ro.
Fotbalistul, care este cufundat într-o tăcere absolută, lua constant capsule de slăbit cu aspect foarte asemănător, recunoscând asta în faţa conducerii clubului şi a impresarilor săi.
Este interesant faptul că firma care comercializează SuperSlim poate fi accesată doar la nişte telefoane mobile de centrală, unde operatoarele refuză să dea orice fel de detalii despre adresă sau patronat.
Conform prezentării, capsulele - care sunt importate din China - sunt pline cu extracte naturale din tot felul de fructe, rădăcini şi nuci şi au beneficii la greu, fără efecte adverse în afara unei posibile uscăciuni a gurii.
Alt aspect ciudat constă în faptul că dacă aduni suma procentelor anunţate ca fiind naturale totalul nu dă 100%, iar restul de excipienţi nu sunt menţionaţi.
Capsulele SuperSlim au fost însă retrase de pe piaţă în vara trecută, în unele judeţe, după ce erau vândute ca supliment alimentar în loc de medicament tocmai pentru că ele conţineau sibutramină şi nu aveau avizul Agenţiei Naţionale a Medicamentului.

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com