ProSport: "De ce tace Mutu?"

Este Mutu vânat? Există sportivi ocoliţi de controlul doping? De ce unii fotbalişti au scăpat cu sancţiuni blânde după ce au călcat pe bec, în timp ce alţii au fost decapitaţi? "Cazul Briliantului" redeschide polemica pe această temă.
În sport, au existat mereu suspiciuni vizavi de unii sportivi de elită. "Michael Johnson, multiplu campion olimpic şi recordmen la atletism, ar fi topit eprubetele dacă dădea probă de urină după JO din 1996", spunea un hâtru din lumea sportului românesc. Johnson a dispărut brusc din sport, când încă era pe val, alimentând temerile. Iar ca el sunt mulţi alţii. "Există federaţii internaţionale care nu vor să-şi elimine vedetele de prim-rang, cele care aduc bani, imagine şi public. E un fel de acord tacit, respectivii sunt ocoliţi frecvent de ofiţerii antidoping. Pe undeva, cam la fel se procedează şi în fotbalul românesc. Oficialii LPF şi FRF nu cer controale doping, pe motiv că nu au bani. În realitate, nu vor să aibă cazuri pozitive. Iar când apar din întâmplare, le muşamalizează", spune o sursă din sport.


"Unii sunt protejați"

Despre acest subiect, Ilie Năstase, fostul mare tenismen român, are o opinie clară. "Nu ştiu cum este la celelalte sporturi, dar în tenis există sportivi protejaţi. Cei care sunt între primii zece îşi pot negocia modul în care dau probele şi când", spune Nasty, care recent declarase că "Serena Williams nu a fost testată niciodată". În ceea ce priveşte "cazul Mutu", Năstase a fost tranşant: "Nu înţeleg de ce tace Mutu. Vorbesc eu, vorbeşte Borcea sau mama lui Mutu, dar el nu zice nimic şi nu este normal. Cred că el ar fi trebuit să lămurească toate acuzaţiile. Mai ales după ce a apărut informaţia că a mai fost descoperit dopat o dată".
"Dacă nu se potoleşte, Mutu va avea probleme şi în viaţa privată. De cea sportivă nu mai are rost să vorbim", Ilie Năstase, fost jucător de tenis

Maradona a fost suspendat 15 luni în 1991, când a fost depistat pozitiv cu cocaină în Italia, iar în 1994 a fost trimis acasă de la Cupa Mondială din SUA pentru dopaj cu efedrină.

Rio Ferdinand (Manchester United) a fost suspendat iniţial opt luni şi amendat cu 60.000 de euro în 2004 pentru că nu s-a prezentat la un test antidrog, pretinzând că uitase.

După incidentul din 1999, când Fabio Cannavaro, pe atunci la Parma, se injecta în vestiar cu fosfocreatină, nu s-a luat nicio măsură. Anul trecut, fundaşul lui Juventus a fost descoperit dopat din nou, însă medicul clubului a luat vina asupra sa.

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com