Mutu, dopaj cu repetiţie

Fotbalistul Fiorentinei a fost depistat pozitiv şi la un control efectuat la zece zile distanţă de primul. Atacantul n-a ieşit ieri din casă.
Adrian Mutu, cel mai important fotbalist de la Gică Hagi încoace, retrăieşte calvarul din 2004, când a ieşit pozitiv la un control antidoping comandat de Chelsea Londra.
Numai că, acum, situaţia pare înzecit mai dificilă, după ce ieri a mai „explodat” o altă „bombă”: fotbalistul de la Fiorentina a fost prins cu mâţa-n sac şi la un control antipoding efectuat pe 20 ianuarie, la 10 zile de la examenul medical de pe 10 ianuarie, după meciul de campionat cu Bari.


Pe 20 ianuarie, la partida cu Lazio, care a contat pentru „sferturile” Cupei Italiei, „Briliantul” a marcat de două ori, gruparea viola învingând cu 3-2 şi calificându-se în semifinale! Situaţia este relevantă pentru situaţia în care se găseşte jucătorul, demonstrându-se astfel că s-a dopat în repetate rânduri cu medicamentul care conţine sibutramină. Conform specialiştilor, substanţa nu rămâne în corp mai mult de două zile.
S-a ascuns în apartament!
Prins dopat, atacantul a fost deja suspendat de propriul club. Astfel, cel puţin pentru o lună, cât ar putea dura până la deznodământul acestui caz, „Briliantul” nu va putea juca fotbal şi nici măcar nu se va putea antrena cu Fiorentina.
„Deocamdată, Mutu s-a izolat. Stă închis în casă şi îşi stabileşte strategia cu avocaţii săi. Este interesant de aflat ce tactică vor aplica: una agresivă sau una defensivă”, spune Matteo Dalla Vite, cel care se ocupă de Fiorentina la cotidianul „La Gazzetta dello Sport”.
Această publicaţie a fost prima care a furnizat în România informaţia legată de problema lui Mutu (în Italia, prima sursă a fost agenţia de ştiri ANSA, care a fost apoi preluată de postul de nişă Sky Sports).
Ce variantă are pentru a scăpa
Alessandra Gozzini, jurnalistă din Firenze, spune că Mutu are de ales între două variante. „Mutu nu s-a antrenat astăzi (n.r. - ieri după-amiază, când a avut loc singura şedinţă de pregătire a Fiorentinei), şi nici n-a fost la stadion. Din câte ştiu, cel care-l reprezintă este avocatul Paolo Rodella. Depinde de Mutu şi de avocaţii lui cum se vor apăra. Jucătorul poate cere o contraexpertiză, în decurs de o săptămână, caz în care riscă o suspendare pe termen lung dacă proba B va avea un rezultat identic cu proba A. Sau nu va face recurs, caz în care va spune că a luat medicamentul fără să ştie, iar atunci riscă o suspendare mai mică”, susţine ziarista.
Dacă va dovedi că nu este recidivist, Mutu poate scăpa ieftin. „Mutu poate primi 8 ani, dar şi trei luni de suspendare! Cu trei luni de suspendare a scăpat şi voleibalista Jaqueline Carvalho”, comentează presa peninsulară.
CE SPUNE PRIMUL ANTRENOR
Mihai Ionovschi: „Nu era gras, era bine hrănit”
Mihai Ianovschi, şeful centrului de copii şi juniori al echipei FC Argeş şi antrenorul care l-a descoperit şi l-a lansat în fotbalul mare pe Adrian Mutu, a fost şocat în momentul în care a aflat că internaţionalul român a fost prins dopat din nou.
De joi după-amiază, imediat după anunţul oficial că Adrian Mutu a fost depistat pozitiv în urma unui control antidoping, telefonul lui Ianovschi a sunat în permanenţă. A refuzat să vorbească însă pe marginea acestui subiect.
Mihai Ianvovschi nu îşi revenise nici ieri, când a acceptat, cu greu, să spună două vorbe despre cel mai bun produs lansat de el. „Îmi pare rău pentru Adrian Mutu”, a spus, pentru evz. ro, Mihai Ianovschi. Tehnicianul crede că nu trebuie trase concluzii înainte ca ancheta să fie definitivată. „Sper să se termine cu bine toată această problemă”, a adăugat acesta. Antrenorul a mai mărturisit că a suferit când a auzit că lumea i-a pus din nou lui Mutu eticheta de „drogat”. Foştii colegi, foarte afectaţi
„Azi am fost la bazin cu o grupă de copii şi m-am întâlnit acolo cu trei foşti elevi de-ai mei, foşti coechipieri ai lui Adrian Mutu. Doi sunt pompieri, iar al treilea, Alin Chiţa, joacă acum în China. Cu toţii erau afectaţi de ceea ce i s-a întâmplat lui Adrian”, a povestit Ianovschi. „Dumnezeu o să-l ajute pe Mutu să iasă şi din asta”, a continuat antrenorul piteştean.
Mihai Ianovschi a negat că elevul său favorit ar fi avut probleme cu greutatea, fapt care l-a împins şi acum spre păcatul de a lua medicamente pentru slăbit. „Nu e adevărat că era grăsuţ când era mic. Doar a venit la noi de la vârsta de nouă ani. Era însă un băiat bine hrănit”, a spus Ianovschi.
ALERTĂ ÎN FARMACII
„Briliantul” grăbeşte eliminarea sibutraminei
Depozitele de medicamente din România grăbesc retragerea de pe piaţă a pilulelor pentru slăbit care conţin sibutramină. Este vorba despre Reductil, Minimacil şi Lindaxa. În urma scandalului iscat în cazul fotbalistului Adrian Mutu, farmaciile au fost invitate să-şi facă rapid inventarul şi să transmită numărul exact al dozelor pe care le deţin în stocuri. „Toate depozitele ne-au trimis adrese, iar unele au şi început să-şi retragă produsele”, ne-a precizat farmacistul Elena P., din Capitală.

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com