ALIN FORNADE: Lepădarea de Mutu

Aruncatul cu piatra a devenit noul sport naţional
Gata? Mai vreţi sînge? E la discreţie. Distraţi-vă, bucuraţi-vă, ajunge pentru toţi. Să-l călcăm cît mai e la pămînt, să-l lovim pînă nu se ridică. Compasiunea e aliatul oamenilor slabi, iar noi sîntem o naţie de indivizi fără pată. Arieni care nu acordă circumstanţe atenuante. Cît de uşor a fost pus la stîlpul infamiei Adrian Mutu! Piatra a fost ridicată cînd ştirea era caldă. Ce bine e cînd ai dreptate, nu-i aşa? E un sentiment dulceag, o căldură plăcută care-ţi răsfaţă corpul. Adrian Mutu a greşit din nou, aşa cum, bineînţeles, ne aşteptam. Hoţomanul a fost prins de două ori cu sibutramină! Acum am descoperit secretul şuturilor sale şi al inspiraţiei diabolice în faţa porţii. Nu-l mai comparăm cu Hagi, ci cu Maradona.
Ce reacţie a avut patronul Fiorentinei, Andrea Della Valle?:”Cred cu tărie în buna lui credinţă, nu este vorba despre doping în adevăratul sens al cuvîntului. Nu îl vom lăsa singur pe Mutu”. Fiorentina are cel mai mult de pierdut în urma suspendării. Banii dintr-un eventual transfer, locul din Liga Campionilor, imagine. Aşa traduc cîrcotaşii mioritici mesajul lui Della Valle. Noi l-am lăsat singur pe Adrian, nu mai avem ce cîştiga de pe urma fostului lider al naţionalei. Doar fraţii-comision îi sînt făţiş alături. Mitică prezice că i s-a terminat cariera, federaţia e şocată, dar nu se bagă, Răzvan nu comentează, presa joacă ţonţoroiul pe tricoul cu numărul zece.
Nu-l cauţionăm pe Mutu, dar ne irită corul isteric care-i vrea capul. Apărarea improvizată de Rodica Mutu nu ne convinge. Adrian e major şi ştie că are nevoie de avizul medicului echipei pentru orice pastilă pe care o înghite. Cu atît mai mult în cazul său, de fotbalist trecut prin purgatoriul unei pedepse pentru dopaj. A călcat strîmb şi va plăti. De ce să-i mai punem sare pe rană? “Briliantul” a fost prins, alţii au meci duminică. Pe bune, cîţi sportivi credeţi că sînt sută la sută curaţi? Nu e o scuză, ci tabloul unei lumi în care banul impulsionează limitele umane pînă dincolo de normele morale.
Mutu e un tip egocentric. Nu-l plîngeţi, nu-l înjuraţi, oricum nu-i pasă. N-a ţinut să fie un model, a vrut să-i fie lui bine.Pentru el, echipa naţională a fost vitrina de unde îşi putea licita un nou contract, coechipierii nişte paji, iar selecţionerul un cenzor al vieţii de noapte. Am urmărit ani de zile un duel palpitant între geniu şi ratări monumentale. Cocaina l-a îndepărtat de Chelsea, a pierdut titlul cu Juventus din cauza scandalului Calciopoli, a irosit penalty-ul cu care am fi ieşit din grupă la Euro, va eşua la cîteva goluri de recordul lui Hagi.
Staţi liniştiţi! Mutu va reveni în faţa porţii, indiferent de duritatea sancţiunii pe care o va primi. Măcar de dragul de a capta din nou luminile rampei.Nu risipiţi toate pietrele, mai aveţi nevoie de ele!
Tot respectul domnule Fornade, ma bucur sa vad ca mai sunt si oameni ca dumneavoastra.

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com