"Îl compătimesc pe Mutu"

Cazul "Adrian Mutu" a readus în discuţie numele Andreei Răducan, gimnasta care a pierdut în 2000 un titlu olimpic din cauza unei pastile de Nurofen. Două situaţii total diferite, două sporturi care nu au nimic în comun, însă în spatele fiecăruia dintre ele se află sportivul.


Andreea, cum ţi se pare tot ce se întâmplă acum cu Mutu?

Este uşor ca din faţa televizorului să judeci pe cineva, însă este foarte neplăcut pentru cel care este implicat în asta. De aceea, cred că nu avem voie să îl judecăm pe Adrian până nu avem şi testul B. Nu ştiu dacă e vinovat sau nu, dar îl compătimesc, pentru că ştiu ce înseamnă să iei un medicament şi să plăteşti apoi un preţ atât de mare.

Crezi că se exagerează?

El a mai avut antecedente, atunci nu a comentat nimic, s-a întors în banca lui, ştia că era vinovat pentru ce a făcut. A revenit pe teren, s-a pus pe treabă şi a revenit în topul celor mai buni jucători. De aceea cred că nu ar mai fi repetat greşeala cu bună ştiinţă.

Ce simţi în astfel de împrejurare?

Este frustrant, pentru că una este să iei substanţe interzise şi să te aştepţi să fii tras la răspundere la un moment dat pentru asta, iar alta e atunci când iei un medicament care nu ştii ce conţine. E foarte greu, atât pentru tine ca sportiv, cât şi pentru familie. Îmi imaginez că părinţii lui sunt bombardaţi cu telefoane, toată lumea vrea să ştie, să afle.

Cum ai trecut peste asta?

Nici nu vă daţi seama cât de mult contează sprijinul mass-media, al publicului. Trebuie să fim toţi alături de Mutu, să-l susţinem, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul meu. Până nu va vorbi despre aceste lucruri, nimeni nu ştie cu adevărat ce s-a întâmplat acolo.

Crezi că îi va fi greu să-şi reabiliteze imaginea?

El este perceput ca un sportiv bun, care din când în când mai face trăsnăi. Cred că de fapt asta ţine de destinul fiecăruia, unii sunt meniţi să aibă o viaţa liniştită, alţii să sară dintr‑un hop în altul. Eu, la Sydney, dacă aş fi terminat pe locul 5, nu aş fi mers la doping şi nu aş mai fi ştiut ce pastilă am luat.
"Dacă, totuşi, se va dovedi că e vinovat, sper ca Mutu să primească o pedeapsă cât mai mică", Andreea Răducan, fostă gimnastă
"Situaţiile sunt un pic diferite, eu aveam atunci 17 ani, el e un tip matur", Andreea Răducan, fostă gimnastă

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com