Mutu merge la tribunal! Va chema în instanţă producătorul medicamentului interzis

Pastilele cu sibutramină luate de jucător vor fi analizate la un laborator din Florenţa. Rezultatul: luni. "Briliantul" invocă absenţa de pe prospect a indicaţiei că produsul nu e recomandat sportivilor.
După ce a decis să-şi admită culpa şi să renunţe la efectuarea probei B, Mutu schimbă strategia apărării. Şedinţa ţinută la Milano, împreună cu agentul Ioan Becali, soţia Consuelo şi cei doi avocaţi, D'Avirro şi Ducci, a deschis o nouă pistă de a scăpa cu o suspendare cît mai mică din scandalul dopingului cu subitramină, în care atacantul Fiorentinei e implicat de joi.
Tratament început pe 6 ianuarie
Mergînd pe ideea că a luat produsul naturist involuntar, fără să ştie că ar conţine o substanţă interzisă, urmînd un tratament de 30 de zile început pe 6 ianuarie, Mutu a trecut la contraatac. Cîteva pastile au fost duse deja pentru analize la un laborator din Florenţa şi rezultatul e aşteptat cel mai tîrziu luni.
Dacă se va dovedi că are în componenţă sibutramină, stimulentul specific aflat pe lista doping a WADA, Mutu va da în judecată firma producătoare şi pe cea care distribuie produsul în România.
Motivul? Pe prospect scrie că e un produs pe bază de fructe de pădure, kiwi, nucă de cocos, extracte de diverse rădăcini şi topinambur, fără a se specifica faptul că nu e recomandat sportivilor. Exact calea pe care a mers şi handbalista Sorina Vintilă, care a scăpat nesancţionată.
Audiat în maximum două săptămîni
Dacă rezultatele vor confirma supoziţia, Mutu poate spera ca abaterea sa, neconsiderată ca o recidivă, chiar dacă şi testul din 20 ianuarie de după Fiorentina - Lazio a ieşit pozitiv, să fie încadrată la neglijenţă şi la o sancţiune între 3 luni şi un an.
Iar dacă mărturia pe care o va depune, în cel mult două săptămîni, în faţa Procuraturii Antidoping şi a şefului Ettore Torri va fi una convingătoare, atunci Tribunalul Antidoping i-ar putea da suspendarea minimă: trei luni sau chiar doar avertisment!


Glume despre Mutu cu un porcuşor umflat!
Sebastian Frey a oferit ieri poanta zilei. Portarul francez al Fiorentinei a făcut haz de necaz în faţa jurnaliştilor cînd a fost întrebat despre Mutu, scoţînd din maşină un balon pentru copii, înfăţişînd un porc (foto)! A redevenit apoi serios: "Adrian e unul dintre cei mai buni prieteni ai mei. Îmi pare rău pentru el. Sperăm să treacă peste acest moment greu". Frey a venit mai devreme la antrenament pentru a ajuta un copil necăjit, mare fan al său. I-a plătit o operaţie la genunchi şi s-a ocupat să îi asigure un taxi cu care să meargă de la control acasă.
Aici stă ascuns!
Departe de agitaţia centrului, locuinţa lui Mutu se află pe o stradă în pantă, într-una dintre cele mai selecte zone ale oraşului de pe rîul Po. O zonă cu multă verdeaţă. Stă la etajul doi al unei vile cu 15 apartamente , în care familia "Briliantului" se ascunde, numele de la a zecea căsuţă pe panoul de la intrare fiind singurul care lipseşte. Un indiciu că acolo îşi are bîrlogul o vedetă. Vineri, înaintea prînzului, Mutu a ieşit de aici cu Bentley-ul său şi a înnoptat la Milano, unde a discutat situaţia sa cu avocaţii şi cu agentul Becali.
Prandelli: "Îl aştept în aprilie"
Antrenorul Fiorentinei, Cesare Prandelli, a primit informaţii de la şefi că sancţiunea împotriva lui Mutu va fi doar de trei luni! Ieri, la conferinţa de presă dinaintea partidei de la Cagliari, a dat impresia, prin răspunsurile oferite, că are o bază solidă să sugereze că Mutu n-o va păţi rău. Lucru confirmat de o sursă de la Corriere dello Sport! Prandelli: "Adrian ne-a pus într-o situaţie jenantă. A comis o eroare din neglijenţă. Îl aştept în aprilie. Am nevoie de el".



Scos o perioadă de la antrenamentele Fiorentinei!
Adrian Mutu nu se va mai antrena un timp cu Fiorentina, fiind scutit de antrenorul Prandelli de la şedinţele de pregătire! Motivaţia tehnicianului: "Trebuie să-şi facă o evaluare a valorilor morale înainte de a reveni la echipă. L-am lăsat cu familia şi cu prietenii, singurii care-l pot ajuta să treacă peste şoc. Aspectul uman e important şi îţi dă forţa să mergi mai departe".
Pastile recomandate unui ziarist plinuţ
Cloul conferinţei de presă a lui Prandelli a fost ieri gluma provocată la final de întrebarea trimisului Gazetei la Florenţa dacă antrenorul îl va aştepta pe Mutu un an pînă să revină şi ce se va întîmpla cu el dacă tehnicianul Violei va pleca în vară la "naţionala" Italiei. Evitînd un răspuns clar, Prandelli a dezvăluit că a văzut pastilele pe care le-a luat Mutu. Un ziarist din sală a fost curios să afle dacă le-a şi încercat. Replica a stîrnit hohote de rîs: "Nu, dar poate au efect în cazul tău!". Aluzie la faptul că jurnalistul de 55 de ani avea o respectabilă burtă!
"Cel mai complex caz de doping"
Surse apropiate de CONI contrazic previziunile optimiste privind finalul "cazului Mutu": "Faptul că jucătorul a fost depistat şi a doua oară cu aceeaşi substanţă interzisă îi agravează situaţia. Mulţi au dat verdicte că nu e recidivă, că ar fi fost la Chelsea un control neautorizat. Şi noi facem teste inopinate, la antrenamente sau în cantonamente". Şi o estimare: "E poate cel mai complex caz cu care ne-am confruntat. Nu-mi amintesc să mai fi existat alt sportiv dopat de trei ori!".
"Mutu e recidivist. Nu ne pasă ce s-a întîmplat în Anglia, important e că a fost supendat. Poate primi pînă la patru ani de suspendare, chiar dacă a luat pastilele fără să ştie că au substanţe interzise"Diana Bianchedi, membru comisia antidoping CONI
"Înainte să vină la Dinamo, Mutu avusese la Piteşti un preparator fizic care îl antrena jumătate de oră şi apoi îi dădea un pumn de pastile"Cornel Dinu, administrator delegat Dinamo
"Pentru mine, adevăratul doping e cel care ajută la creşterea aportului în competiţie. Nu cunosc foarte bine situaţia lui Mutu, dar sper să se rezolve repede"Jose Mourinho, antrenor Inter Milano
"Am discutat cu Adrian. Situaţia lui e încurcată. E conştient că a făcut o greşeală. Sînt optimist că-l vom avea la dispoziţie pe Mutu din aprilie, pentru finalul campionatului"Cesare Prandelli, antrenor Fiorentina
"Mutu e un subiect delicat. Nu ştiu ce s-a întîmplat, aşa că nu ar fi corect să-mi dau cu părerea. Şi eu am avut întotdeauna kilograme în plus, dar am jucat aşa, cum am putut mai bine"Gheorghe Hagi"
E o dramă, doar lui Mutu i se putea întîmpla. În România e judecat prea aspru, în străinătate e iubit şi apreciat. Adrian trebuie ajutat! Sper să scape doar cu trei luni de suspendare" Cristi Borcea

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com