Membru CONI: "Mutu riscă până la patru ani de suspendare, e recidivist!"

Fosta scrimeră Diana Bianchedi, membru al Comisiei de control antidoping a CONI, a declarat, pentru "La Repubblica", că atacantul român Adrian Mutu, care a fost depistat pozitiv de două ori cu sibutramină, riscă o suspendare de până la patru ani pentru că este recidivist, informează violanews.com.
"Mutu riscă foarte mult, pentru că este recidivist. În plus, la aceeaşi categorie de substanţe, un stimulent. Nouă nu ne pasă ce s-a întâmplat în Anglia, ci pe noi ne interesează că a fost suspendat, astfel încât, conform regulilor sportive, el este recidivist. El riscă până la patru ani de suspendare", a declarat Diana Bianchedi, care este totodată şi membru al Consiliului de supraveghere privind dopajul din cadrul Ministerului Sănătăţii din Italia.


Oficialul CONI a adăugat că nu contează dacă Mutu a luat pastile pentru a slăbit, fără să ştie că acestea conţin sibutramină. "Da, riscă o suspendare chiar dacă le-a luat fără să ştie că acestea conţin substanţe dopante. Pentru a obţine o pedeapsă mai uşoară trebuie să spună în mod clar şi precis modul în care substanţa a intrat în corpul său şi trebuie să demonstreze, mai presus de toate, că nu a existat nicio vină sau neglijenţă", a completat Diana Bianchedi.
Întrebată ce reprezintă faptul că, potrivit Codului Mondial Antidoping, sibutramina se află pe lista substanţelor "specificate", Bianchedi a precizat: "Semnifică că WADA recunoaşte că această substanţă poate fi asumată în mod non-voluntar şi că nu a fost demonstrată o eficacitate relevantă la nivelul performanţelor sportive. Dacă pentru Mutu nu ar fi existat precendentul din Anglia ar fi scăpat mai uşor, poate chiar doar cu o mustrare. În regulamentul WADA nu se prevede o pedeapsă mai dură dacă se cere cotraexpertiza, dar este evident că dacă ceri o nouă analiză şi eşti vinovat, nu te pui într-o lumină prea bună. Depinde de Mutu cât va dura până se va da sentinţă, dar cred că până va fi audiat va dura cel puţin o lună. Apoi sentinţa i se va comunica imediat după ce iese de la audieri".

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com