Mysport(spellbound): Scrisoare deschisa lui Adrian Mutu

Salut Adi!
Sincer, nu pot sa inteleg cat de mult ghinion poti sa ai sa ti se intample atatea. Insa asa cum ai fost tot timpul tare, vei trece si peste asta. In primul rand pentru ca trebuie, si-apoi ca n-ai incotro… dar in cel mai important rand, pentru ca mai ai foarte multe de zis pe teren si contrazis dincolo de el.Eu, ca om si la fel de mult ca suporter al fotbalului, te inteleg, desi poate din pacate asta nu te va ajuta cu nimic. Insa, daca vei citi vreodata acest mesaj, sper cel putin sa fie acel 0.01% in plus pentru care poate vei avea vreodata nevoie sa depasesti, pe plan moral, aceasta situatie deloc usoara.
………
Cu totii facem greseli, le indreptam, si-apoi facem altele, ca apoi sa le indreptam si pe-acelea din urma, si tot asa intr-un ciclu repetitiv…dupa care viata noastra a tuturor curge. Ca vrem sau nu vrem. Cu senzatia de a baga cu pumnii in buzunare experienta, ne inselam, cu zambetul pe buze. Capatam incredere in minti, si sange mai cald in vene, si-ajungem sa ne consideram stapani pe sine, stapani pe situatie. In orice situatie. Metrizand totul de la mic la mare, si de la mare la mic din tot jurul nostru, pana cand… aceleasi greseli vin din nou, cu alta fatza, in alte imprejurari, din diferite sau aceleasi motive. Mai conteaza?
………
Stii cum e? Intre noi, suporterii. Cand ne indragostim de fotbal, chiar de mici, ne indragostim parca de oglinda in care ochii nostri se vad incantati. De imaginea care ne hipnotizeaza si care ne ridica firele de par pe trup din cauza acelor furnici (sau acelei furnici anume) de pe ecranul televizorului, sau din teren, asa cum le vedem din tribune. De miscarile si oscilatiile acestor magicieni care fac artificii, hranind monstrul pasinuii infometat de fotbal care traieste in noi.Inainte sa fim microbisti, trebuie sa fim oameni. Asa cum superstar-urile noastre preferate sunt oameni, in spatele imaginii pe care o reflecta. Injuriile aduse regelui Hagi ca antrenor, in Romania, si spre exemplu in Ghencea a fost poate una sau daca nu cea mai deplorabila jignire adusa fotbalului, “doar” pentru ca n-a reusit sa se impuna ca antrenor, novice, intr-un fotbal bolnav. Desi a lasat in istorie, file de poveste si a redescris fotbalul romanesc, a fost pus si ars pe rug, prin cuvinte. (bloguri, comentarii gsp.ro, parerea patronilor, etc) Tot respectul a fost indreptat in masa, inspre Hagi jucatorul, si nicidecum omul (care e la origine) din spatele folclorului fotbalistic romanesc care si-a anuntat de curand dorinta de a antrena din nou.
………
Prin aceleasi cuvinte arde imaginea ta, draga Adrian MUTU, in fata acestor sute de mii de judecatori tricolori si violeti, instalati care pe unde , interesati si preocupati mai mult de deziluzia lor decat de problemele tale personale.. si asta, in ciuda performatelor cu care ai facut sa trepideze milioane de suflete, pentru un fotbal mai bun. Mai frumos, mai spectaculos in tot acest pragmatism tactic plictisitor in care se desfasoara majoritatea fotbalului european de astazi.Indiferent de ce se va decide, tu si fotbalul TAU cu care ne-ai obisnuit trebuie sa continue.. pentru ca asa cum fiecare mare fotbalist, si-a inventat stilul sau, tu ai inventat stilul Mutu care ne-a incantat tot timpul si care astazi nici macar n-a ajuns la apogeu. Avem nevoie de tine Adi, si-ti suntem alaturi, asa cum trebuie sa ne fii si tu, celor care te sustinem. Pentru un fotbal mai fascinant!!!! Pentru Romania! Pentru Fiorentina! Pentru toti cei care cred in tine, mereu!
………
Numai de bine!

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com