Ovidiu Ioaniţoaia: Cu Rădoi şi cu Mutu!

Nu mă sfiesc să scriu că, ­aflată ­într-o postură delicată, dacă nu şi limită, echipa naţională CHIAR ARE NEVOIE de ­Rădoi şi de Mutu. Pe de-o parte, ­pentru că n-a mai învins de 7 meciuri şi, pe de ­alta, deoarece partida cu Bosnia va fi cu adevărat crucială. În eventualitatea în care, Doamne fereşte!, ea va pierde în Bosnia, va spune adio calificării la Euro 2012, adică va fi măcinat în gol vreme de 2 ani!

Tocmai de aceea merită depus ­ORICE EFORT pentru ca “naţionala” să alinieze la Zenica, peste 6 săptămîni, tot ce are mai bun fotbalul nostru. Deşi formula cu toate eforturile sună a hei-rup, mi-o asum. Chiar ne-a ajuns cuţitul la os, ori apa la gît, aşa că n-ar trebui să ne mai minţim, amăgindu-ne că “tricolorii” sînt alţii decît sînt şi pot mai mult decît pot! Nu mai e loc nici de prejudecăţi, nici de orgolii, a sosit timpul să strîngem rîndurile, să ne unim forţele.

Susţin reintegrarea lui Rădoi şi a lui Mutu din considerentul că aceştia prezintă avantajul unei VALORI DEMONSTRATE. Ca atare, ei ar fi de un folos real şi imediat. ­Cazurile diferă, însă merită presupus că, dîndu-se dovadă de tact şi de înţelegere, se va ajunge cu amîndoi la un numitor comun. Evident, reactualizarea lui Rădoi şi a lui Mutu n-ar însemna automat victorie în Bosnia.

Ar însemna însă, indiscutabil, O ȘANSĂ ÎN PLUS, una pe care n-avem voie s-o ignorăm. Cu ei în teren, reprezentativa României ar căpăta mai multă încredere în forţele sale, mai multă calitate şi mai mult curaj.

Nu pare greu, iar imposibil nici atît, să fie determinat Rădoi să revină asupra ­deciziei de a se retrage. Cîteva cuvinte aruncate anapoda l-au jignit, doar că, luptător fără cusur, ex-stelistul e şi UN MARE SUFLETIST. Sînt convins că, explicîndu-i-se situaţia şi apelîndu-se insistent la el, n-ar rămîne indiferent. Dimpotrivă, probabil că s-ar urca în primul avion.

Cu Mutu lucrurile se complică ­deoarece el e singurul vinovat, ca şi la Florenţa, pentru ce i se întîmplă. Și-a făcut-o cu mîna lui. Dar ­dacă l-a iertat Mihajlovici, DE CE N-AR uita ȘI RĂZVAN? Adresată selecţionerului, întrebarea nu se referă la omul Mutu, din păcate, de nevindecat, ci la fotbalistul Mutu, capabil să ajute “naţionala” într-un moment dificil pentru ea, dar şi, în egală măsură, pentru el. Totuşi, nu judecăm caractere, apreciem realizări.

Altminteri, pe lîngă bănuiala c-ar fi jucat pe dos la 0-5 cu Serbia, Răzvan l-ar fi scos din lot şi din pricină că nu l-ar mai vrea unii “tricolori”, sastisiţi de fiţele de vedetă ale Briliantului. Nu-i exclus, atît că aceştia sînt datori să priceapă că echipa ar arăta altfel cu Mutu. AR CÎȘTIGA ÎN SUBSTANȚĂ ȘI ÎN ÎNDRĂZNEALĂ. Bref, în varianta în care se va reîncadra la Fiorentina şi va da randament, Mutu ar trebui rechemat la “naţională”. ­Între altele, cum ziceam, şi pentru că nu mai e timp de orgolii.

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com