Specialiştii îl vor, nu şi fanii! VEZI AICI performanţele, dar şi gafele lui Mutu!

Mircea Lucescu, Emeric Ienei, Anghel Iordănescu sau Gheorghe Hagi. Adică figuri de primă mărime în fotbalul românesc. Selecţioneri din diferite perioade, aceştia susţin, alături de mai toţi oamenii de fotbal, că Răzvan Lucescu nu trebuie să renunţe la Mutu! Fanii au altă părere.
"Mutu este un jucător foarte ambiţios, el turbează când nu joacă. Acum s-a mai maturizat, la Belgrad a greşit, dar a venit şi după o lungă absenţă... Eu cred că ar fi pripit să se renunţe la el. Şi un medic, şi un inginer stau noaptea în bar până la ora 3 şi nu face nimeni aşa tam-tam, pentru că pe ei nu-i vânează nimeni", spune Ienei.La rândul său, Mircea Lucescu a precizat ieri, la Sport.ro, că Mutu ar trebui ca, înainte de orice, să-şi clarifice poziţia faţă de echipa naţională: "Trebuie să vadă ce-şi doreşte de la echipa naţională. Imagine, popularitate, prestigiu, un raport mai apropiat cu suporterii? Are 30 de ani, s-a maturizat şi ar trebui să vadă altfel lucrurile. El trebuie să demonstreze că merită să fie la naţională. Să ceară el să fie la naţională. E păcat că se pierde. Este un jucător cu mare talent, cu mare potenţial, calităti pe care nu le exploatează".


Şi Iordănescu a vrut să renunţe la Mutu
"Regele" Hagi se poziţionează şi el în apărarea ideii că Mutu ar trebui să fie şi pe mai departe convocat la echipa naţională. "Echipa naţională are nevoie de jucători valoroşi. Primul criteriu de selecţie trebuie să fie valoarea individuală, nu vârsta. Mutu face parte din categoria celor foarte valoroşi. Restul e responsabilitatea celor care fac selecţia", a spus Hagi, în timp ce Anghel Iordănescu este de părere că renunţarea la Adrian Mutu este doar o măsură cu caracter temporar luată de selecţioner: "Şi eu am fost tentat să renunţ la Mutu de câteva ori, dar nu am făcut-o. Cred că Mutu nu va mai fi chemat o perioadă, dar va juca în viitoarele preliminarii. Fotbalul românesc nu-şi poate permite să renunţe la un jucător de valoarea lui".

Suporterii i-ar putea fi ostili
Foştii antrenori ai echipei naţionale îl vor, deci, înapoi pe Mutu. Suporterii nu sunt însă de aceeaşi părere, semn că Mutu are din ce în ce mai puţini fani printre microbiştii simpli. În sondajul lansat de www.prosport.ro, aproape 70% dintre votanţi au răspuns afirmativ la întrebarea "E bine că Mutu nu va mai fi convocat la naţională?". Asta în condiţiile în care, până aseară în jurul orei 20:30, votaseră peste 14.000 de persoane. Asta arată că, fie şi convocat la viitoarele meciuri ale echipei noastre naţionale, Adrian Mutu poate întâmpina mult mai multă ostilitate din partea publicului, ca urmare a dezastrului de la Belgrad.

Antieroul de care nu ne putem lipsi
Indiscutabil, începând din 2003, cel mai important fotbalist al naţionalei tricolore a fost Adrian Mutu. De-a lungul ultimilor şapte ani, rezultatele României - atâtea câte au fost - s-au legat de forma (sau cheful) "Briliantului". Când o generaţie are doar doi fotbalişti de valoare (Mutu şi Chivu), e greu ca performanţele să fie altfel decât mediocre. La fel de adevărat e însă că numărul scandalurilor de la lot a fost strâns legat de prezenţa capriciosului fotbalist.E cert doar că "decarul" tricolorilor rămâne un personaj atipic. Un soi de antierou pe care copiii nu mai sunt ispitiţi să-l idolatrizeze, pe care microbiştii îl înjură trei luni, pentru a-şi pune, apoi, timp de 90 de minute, speranţele în el.







"Dacă Mutu nu-şi va schimba comportamentul, în următoarea perioadă ar trebui ca naţionala să fie reconstruită fără el. Sper să se schimbe însă…", Mircea Lucescu, antrenor Şahtior Doneţk
"Conducătorii şi antrenorii pot face ce vor. Dacă voi fi chemat, accept, dacă nu, nu. Îmi voi vedea de treabă!"
"Sunt foarte supărat după meciul cu Serbia, nu mă aşteptam la aşa ceva. Am mers la victorie, dar ne-au umilit. Trebuie să mergem mai departe, să construim o echipă"
"Nu se pune problema ca eu să fi luat intenţionat acel cartonaş. Meciul cu Feroe era important, pentru că îl pot depăşi pe Hagi la goluri marcate"
"Eu mi‑am rupt genunchiul la echipa naţională, dar lumea uită aceste lucruri"
"Nu am voie să stau lângă persoane de sex feminin? Ar fi normal să nu mai am prieteni, să mă bag într‑o cuşcă? ", Adrian Mutu atacant România

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com