Emeric Ienei: "Cu toate păcatele lor, Mutu şi Tamaş sunt valoroşi"

Fostul selecţioner Emeric Ienei este de acord cu decizia lui Victor Piţurcă de a-i convoca pe cei doi jucători-problemă la meciurile Belarus şi cu Albania.


Victor Piţurcă, selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, a şters cu buretele actele de indisciplină comise de atacantul Adrian Mutu şi de fundaşul Gabriel Tamaş înaintea meciului amical cu San Marino, din luna august.


Antrenorul tricolorilor a decis să-i includă pe cei doi jucători-problemă în lotul cu care va aborda ultimele două meciuri din campania de calificare la Euro 2012, cu Belarus (programat pe 7 septembrie, pe "Naţional Arena") şi cu Albania (11 octombrie, la Tirana).


În proporţie de 99 la sută, şansele României de a juca la turneul final care va fi găzduit în vara anului viitor de Polonia şi de Ucraina sunt compromise. Tricolorii mai pot prinde locul secund în Grupa D, care asigură participarea la barajul pentru Euro, doar dacă vor câştiga ambele meciuri pe care le mai au de jucat, iar Bosnia nu obţine mai mult de două puncte din confruntările cu Luxemburg (acasă) şi cu Franţa (în deplasare).


Mai revin Lobonţ şi Daniel Niculae

Pe lângă Mutu şi Tamaş, Victor Piţurcă a decis să-i trimită o telegramă de convocare şi portarului Bogdan Lobonţ, care a revenit la sfârşitul săptămânii trecute între buturile echipei AS Roma după o perioadă îndelungată petrecută pe banca de rezerve. De asemenea, printre tricolori s-a întors şi atacantul Daniel Niculae, de la formaţia franceză Nancy, care a avut în toamna anului 2008 un diferend cu selecţionerul.


Ceilalţi stranieri pe care Piţurcă îi va chema pentru aceste jocuri sunt Pantilimon (Manchester City), Săpunaru (FC Porto), Goian (Rangers), Raţ (Şahtior), Cociş (FC Rostov), C. Lazăr (PAOK Salonic), Torje (Udinese), Nicoliţă (Saint-Etienne), Zicu (ŢSKA Sofia), D. Varga, G. Bucur (ambii de la Kuban Krasnodar), Mazilu (Arsenal Kiev), Marica (Schalke 04) şi B. Stancu (Orduspor).

Naţionala României a urcat cinci locuri în clasamentul FIFA pe luna septembrie, ocupând în prezent poziţia 49, cu 584 de puncte. Primele trei locuri ale ierarhiei sunt ocupate de Spania, Olanda şi Germania.


Nu crede în "interese meschine"

Fostul selecţioner Emeric Ienei este de acord cu decizia lui Victor Piţurcă de a-i readuce în lotul tricolor pe Adi Mutu (32 de ani) şi pe Gabi Tamaş (27 de ani). Antrenorul care a pregătit naţionala României în perioada 1986- 1990 şi în 2000, la Campionatul European din Belgia şi Olanda, susţine că un selecţioner trebuie să convoace la echipa naţională jucătorii cei mai buni pe care îi are la dispoziţie.


"Piţurcă are nevoie de Mutu şi de Tamaş, de aceea cred că i-a iertat. Un selecţioner înţelept aşa procedează. Cu toate păcatele lor, Mutu şi Tamaş sunt jucători valoroşi şi nu avem o arie de selecţie atât de mare încât să ne putem dispensa aşa uşor de ei. E drept, calificarea la Campionatul European din 2012 este compromisă, dar în jurul celor doi jucători se poate forma o altă echipă, care să obţină calificarea la Cupa Mondială din 2014", a declarat Emeric Ienei ieri, pentru EVZ.


După meciul din San Marino, în urma căruia a fost exclus de la naţională, Adrian Mutu l-a "bombardat" cu telefoane şi cu mesaje pe Victor Piţurcă, în care se ruga să fie iertat. Unul din motivele pentru care "Briliantul" ţine morţiş să joace la naţională constituie dorinţa de a doborî recordul de goluri înscrise la prima reprezentativă (35), deţinut de Hagi.


Mutu are în acest moment 32 de goluri, iar pe la colţuri se vorbeşte că Victor Piţurcă vrea să-l ajute pe Mutu să devină marcatorul numărul 1 al naţionalei. "Nu cred că acesta este motivul pentru care Victor Piţurcă l-a iertat pe Adi Mutu. Un selecţioner n-are voie să aibă asemenea interese meschine", susţine Emeric Ienei.

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com