Mediatizat în ultima perioadă mai mult pentru scandalurile şi agresiunile fizice în care a fost implicat decât pentru performanţele fotbalistice, Adrian Mutu a stârnit interesul specialiştilor în artele marţiale. Chiar dacă nu-şi va găsi vreo echipă la care să-şi continue cariera, Mutu poate câştiga sume importante dacă ar accepta să intre în ring, acolo unde ar avea ocazia să-şi etaleze talentul de luptător.
Cu doar şase meciuri jucate într-un an, prezentul poveştii fotbalistice a lui Adrian Mutu este incert, dar un nou început prinde tot mai mult contur. Faptul că numele lui Adrian Mutu aduce aminte mai degrabă de scandaluri, droguri sau bătăi în localuri decât la data când a înscris ultima oară pentru naţională nu i-a lăsat indiferenţi pe românii preocupaţi de artele marţiale. Tot mai mulţi specialişti în domeniu cred că Mutu ar avea un succes imens dacă s-ar reprofila şi ar accepta să lupte în competiţiile K1. Bunăoară, promotorul Eduard Irimia declara, nu demult, pentru Pro TV, că este sigur că Mutu ar umple la refuz un stadion dacă ar accepta să urce în ring. Şi alte nume importante din sporturile de contact au confirmat, pentru „ring”, că fotbalistul ar face o reţetă financiară grozavă dacă ar alege un sport de luptă.
Sora: „Cred că ar fi bătaie pe bilete!”
Fost luptător de K1 şi actual antrenor şi proprietar al unei academii de arte marţiale, Ciprian Sora a comentat pentru „ring” ipoteza în care Mutu ar practica sporturile de contact: „Dacă presupunem că ar lăsa fotbalul pentru K1, eu cred că Adi Mutu ar face o reţetă financiară bună. Mutu, ştie toată lumea, este un tip extrem de mediatizat. Poate cea mai mediatizată personalitate din România. Sunt sigur că n-ar fi o problemă pentru Mutu să umple o sală, poate un stadion de 20.000 de locuri dacă ar urca în ring. Cred că ar fi bătaie pe bilete! Şi, mai mult de atât, cred că nici Adi n-ar regreta, cred că ar câştiga şi el bani frumoşi din asta. I-ar trebui însă ceva antrenamente, o pregătire bună. Una e să dai un pumn pe stradă şi alta e să te baţi după nişte reguli, una e să baţi un ospătar, alta e să te baţi în K1”, a declarat Sora pentru „ring”.
Doroftei: „E talentat, s-ar descurca în ring!”
Fost campion mondial la box profesionist, Leonard Doroftei a lăudat şi el calităţile de luptător ale lui Mutu. „Moşu’” crede că Mutu încă mai are un cuvânt de spus în fotbal, dar nu vede trecerea la sportul cu mănuşi drept o chestiune irealizabilă. „Mutu e un fotbalist bun, care nu şi-a spus ultimul cuvânt. După ce am văzut şi din câte îl cunosc, are talent şi ca luptător. Ar putea să se apuce de box sau K1. Cu un pic de antrenament, nu s-ar face de râs, s-ar descurca în ring. Iar brandul „Mutu” ar aduce, cu siguranţă, foarte mulţi bani. Deocamdată, singurele lui victime pugilistice sunt doi ospătari, unul de la Constanţa şi altul din Italia. Aşa că, dacă îi place cu ospătari, până la marea performanţă, îl aştept şi pe la mine pe la cârciumă, să mai chelfănească nişte chelneri indisciplinaţi”, a spus, cu zâmbetul pe buze, Doroftei pentru „ring”.
Precedentul Bonjasky
Puţină lume ştie că şi olandezul Remy Bonjasky, multiplu campion mondial în K1, a jucat fotbal în adolescenţă. O accidentare, în urma căreia şi-a fracturat piciorul, l-a determinat să renunţe la jocul cu balonul rotund, iar la 18 ani să se apuce de arte marţiale. După doar nouă ani, în 2003, „Gentlemenul zburător” devenea campion mondial K1 pentru prima dată în carieră.
2008 este anul în care Mutu a înscris ultimul gol pentru naţionala României. Pe 13 iunie, Mutu a marcat singurul gol al naţionalei în meciul cu Italia, de la Euro.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu