"Liga needucaţilor"! Adi Mutu şi Cristi Chivu, puşi la zid de italieni

UEFA a dat publicităţii, ieri, clasamentul intermediar fairplay pentru sezonul 2010-2011. Dacă locul ocupat de România nu ne miră (40), presa din Peninsulă s-a revoltat de poziţia Italiei, 33! Pentru jurnaliştii de la Il Giornale, Mutu şi Chivu se numără printre vinovaţii pentru acest loc extrem de prost.


În fiecare an, trei echipe din trei ţări de pe Bătrânul Continent îşi câştigă locul în competiţiile europene graţie fairplay-ului. De obicei, şi deloc surprinzător, onoarea revine echipelor nordice. Anul trecut, Suedia, Danemarca şi Finlanda şi-au trimis fiecare câte o reprezentantă în primul tur al Ligii Europa (sezonul 2010-2011), după ce au încheiat pe primele trei poziţii în clasamentul Respect Fairplay. România a terminat sezonul pe 39, Italia pe 22! Dacă ţara noastră e acum pe 40, clasamentul intermediar pentru sezonul următor arată rău şi pentru Italia, care a căzut până pe 33! Il Giornale a identificat şi vinovaţii: în marea lor majoritate, e vorba despre jucătorii străini din Serie A!

Mutu, pe locul secund la "nesimţiţi"

"Campionatul needucaţilor" e titlul cu care Il Giornale caracterizează Serie A. "Să îmbraci tricoul unei echipe înseamnă să-i accepţi banii, dar şi disciplina", scriu jurnaliştii din Peninsulă. Căderea Italiei în clasamentul Fairplay e pusă mai ales pe seama prestaţiilor stranierilor, iar românii ocupă un loc de cinste. Dacă Chivu e "urecheat" din cauza criticilor sale la adresa tacticii fostului antrenor Benitez, Mutu e chiar în top. Campionul "needucaţilor" e Vucinic, tot din cauza relaţiilor cu antrenorul său, Ranieri, iar "Briliantul" e pe locul secund! Ultimul loc pe podium îi revine "durului" Felipe Melo, care, în doi ani în Italia, a colecţionat cinci "roşii" şi 24 de "galbene". Nu lipseşte nici Mourinho, căruia Il Giornale i-a acordat locul 4.

"Briliantul" şi-a cerut scuze

În conflict cu Fiorentina după evenimentele din 5 ianuarie, Mutu şi-a cerut scuze, ieri, faţă de preşedintele Della Vale. Prea târziu însă, motiv să fie înţepat de jurnaliştii de la Gazzetta dello Sport: "I-a luat două săptămâni să spună un cuvânt din cinci litere".

"Cine-i aminteşte campionului Materazzi sau campionului Chivu că antrenorul, chiar dacă nu e unul învingător, e o persoană care trebuie respectată, atât el, cât şi ideile sale de joc?", Il Giornale, cotidian italian

"Cine-l lămureşte pe domnul Adrian Mutu că un club de fotbal nu e o discotecă sau un salon în care să-şi etaleze propria cultură?" Il Giornale, cotidian italian

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com