Apărarea lui Mutu şi-a atins primul ţel: laboratorul medical din Florenţa unde au fost duse pentru analiză pastilele de slăbit ale "Briliantului" a certificat existenţa sibutraminei în compoziţia medicamentului. Aceasta a fost vestea bună pentru stafful jucătorului.
Există însă şi o ştire rea, furnizată de surse apropiate CONI. Rezultatul testului, comandat cu titlu privat, este irelevant în faţa Comisiei Antidoping din Peninsulă! Şi nu îi garantează o pedeapsă mai uşoară! Asta fiindcă analiza a fost efectuată la unul dintre laboratoarele neagreate de Comitetul Olimpic Italian. Examenul de acum i-ar putea fi util doar în eventualitatea unui proces civil împotriva producătorilor pastilelor.
"De unde ştiu judecătorii că e chiar pastila luată de Mutu?"
Ioan Dragan, fostul preşedinte al Institutului Naţional de Medicină Sportivă, confirmă versiunea din Italia: "De unde ştiu cei care vor judeca acest caz că medicamentul prezentat de Mutu este chiar cel pe care l-a luat? Îi va fi greu să demonstreze acest fapt, dar asta e şansa lui! Cu indulgenţă, Comisia Antidoping ar permite o astfel de testare. Bineînţeles că aceasta făcută acum nu va fi acceptată ca probă!".
Audiat de procuror
Analiza reprezintă, totuşi, o probă pe care Mutu şi avocaţii săi intenţionează să o prezinte viitoarele audieri, care ar putea începe abia peste o lună. Fotbalistul va fi interogat de un procuror specialist, iar apoi dosarul va ajunge la Tribunalul Antidoping, instanţă ce va oferi un verdict. Perioada dintre momentul depistării pozitive şi cel al pronunţării unei decizii va fi scăzută dintr-o eventuală suspendare.
"Pentru a fi concludent, testul trebuie făcut la un laborator acreditat, după o cerere înaintată comisiei de audiere. Analiza de acum are valoare eventual pentru a confirma că logica apărării pleacă pe o pistă corectă" - Graziela Vîjîială, preşedinte Agenţia Naţională Antidoping.
Pierde 85.000 de euro pe lună!
Mutu va fi afectat şi financiar în răstimpul cît e sancţionat, minimum 60 de zile. Conform regulamentului de ordine interioară al clubului, în cazul unui jucător prins dopat se aplică o diminuare de pînă la 50 la sută a salariului. La contractul lui Mutu, două mili oane de euro pe sezon, pierderea ar fi cam de 85.000 de euro pe lună. Dacă atacantul va scăpa cu 3 luni suspendare, ar plăti şi 250.000 de euro, iar în cazul unei sancţiuni mai mari, 1 milion de fi ecare an de penitenţă. Contractul lui Adrian la Firenze se termină în iunie 2012.
Graşii din Italia îl apără pe Mutu
Societatea Italiană împotriva Obezităţii susţine într-un comunicat că substanţa depistată în sîngele "Briliantului" nu îmbunătăţeşte performan]ele sportive: "Sibutramina e un medicament care nu are nimic în comun cu amfetaminele. Acţionează asupra sistemului nervos central, reduce apetitul şi are un mecanism de acţiune diferit faţă de cel al amfetaminelor. Trebuie luat după indicaţii precise".
Vacanţă în Sardinia?
Mutu a lipsit şi ieri de la domiciliul din Firenze. Plecat vineri dimineaţă, cu destinaţia Milano, unde a discutat cu avocaţii şi agentul Ioan Becali despre strategia de apărare, atacantul se pare că i-a ascultat sfatul lui Prandelli: a plecat cu familia într-o scurtă vacanţă de week-end. Destinaţia aleasă ar fi Sardinia, unde Mutu a evitat însă chiar să-şi susţină colegii din tribună, la Cagliari.
Fanii s-au duelat în mesaje
Fiorentina a avut ieri meci la Cagliari şi fanii s-au adunat în faţa televizoarelor. La stadion însă, în ajunul partidei, s-au duelat în mesaje la adresa lui Mutu. Au ales trotuarul din faţa Curvei Fiesole, unde sînt grupaţi cei ce l-au zeificat pe Adrian. Lîngă protestul unui om trădat de idolul său, marcat printr-un înscris cu litere negre “Meno Fenomeno” (mai puţin Fenomen) lîngă un mare 10 cu cifra 1 tăiata , au apărut şi răspunsuri pro-Adrian: “Mutu per sempre” (Mutu pentru totdeauna), “Mutu siamo con te” (Mutu sîntem alături de tine), “Mago anche magro” (magician chiar şi slab). Ultimul, aluzie la pastilele de slăbit luate de român!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu