Răduciou îl desfiinţează pe Mutu în presa italiană: ”Imatur. Fără personalitate. Lipsit de modestie”

Într-un interviu acordat cotidianului La Voce di Romagna, fostul internaţional spune că atacantul Cesenei ”e pariul pierdut al preşedintelui Campedelli”.
Adrian Mutu e supus unui veritabil proces în Italia. Dacă pînă acum, în faţa "instanţei" au depus "mărturie" despre el jurnaliştii peninsulari şi suporterii Cesenei, ieri a făcut-o şi un român de-ai săi: Florin Răduciou. Cotidianul La Voce di Romagna l-a văzut pe fostul internaţional, component al Generaţiei de Aur a "naţionalei", drept cel mai potrivit să explice de ce-a eşuat "mariajul" dintre Briliant şi Cesena. Iar Răduciou, care în anii '90 a îmbrăcat tricoul mai multor formaţii italiene, în frunte cu AC Milan, nu şi-a cruţat deloc compatriotul.


Nici măcar n-a aşteptat să fie "provocat":
- Mutu a fost un pariu hazardat al preşedintelui Cesenei, Igor Campedelli. Un pariu pe care, în cele din urmă, l-a pierdut. Adrian venea după diverse dificultăţi avute la Fiorentina, disensiuni continue cu antrenorul Sinişa Mihajlovici. Poate se gîndea că într-un peisaj mai liniştit, cum e Cesena, va da ce-i mai bun din el. Dar nu e un jucător care să funcţioneze de-o asemenea manieră.
"Nu e un lider"
- Ce fel de jucător este?
- Aş vrea să spun că de cîte ori îl văd marcînd în Serie A, pentru mine e un vis împlinit. Fotbalul românesc a dispărut la nivel european, ca să nu mai vorbim la nivel mondial! Adrian e mîndria unei întregi naţiuni: e unul dintre puţinii rămaşi... unul dintre aceia care au reuşit în fotbalul italian. Iar pentru noi, Il Calcio e un mit. Dar Mutu e un fotbalist imatur, campion negativ şi la "naţională". Nu e în stare să aibă un comportament de adevărat lider pe termen lung.
- Vă referiţi la episoadele din afara terenului?
- România pierde cu 5-0 în faţa Serbiei; răspunsul lui Mutu a fost să meargă la o petrecere! Acesta e jucătorul în care a investit Cesena, în jurul căruia a construit echipa.
- Care e problema lui Mutu?
- E o chestiune de cultură personală. Îţi trebuie personalitate şi un anumit grad de modestie pentru a intra în rolul de lider al unei echipe provinciale. Mutu nu are nici una dintre aceste caracteristici. Nu e un Hagi sau un Baggio.
"A trişat la naţională"
- Dar şi Hagi a avut nevoie de-o anumită perioadă de adaptare la Brescia. Circulă anecdote, unele chiar haioase, despre certurile lui cu Domini...
- Da, numai că Brescia a fost o echipă care s-a întors imediat în Serie A după ce a retrogradat! Iar Gică şi Domini au rămas în relaţii bune. E nevoie de o perioadă de adaptare, dar apoi, măreţia unui adevărat campion iese în evidenţă. Lui Adrian i s-a cerut asta la naţională, însă el a trişat de fiecare dată. A avut mereu convingerea că o tehnică strălucitoare şi o evoluţie excelentă reprezintă cea mai bună scuză. Dar asta nu se mai întîmplă în fotbalul modern.
"Mutu a fost un pariu hazardat al preşedintelului Campedelli, pe care, în cele din urmă, l-a pierdut" (Florin Răducioiu)
"E un fotbalist imatur, campion negativ şi la naţională. Nu e capabil să aibă un comportament de lider pe termen lung" (Florin Răducioiu)
"S-a dus la petrecere după 0-5 cu Serbia! Acesta e jucătorul în care a investit Cesena, în jurul căruia a construit echipa" (Florin Răducioiu)
"Mutu n-are nici personalitatea, nici modestia necesare pentru a fi un lider. Nu e un Hagi sau un Baggio" (Florin Răducioiu)
"Mă aşteptam ca Mutu să aibă mai multe escapade în afara terenului, dar să aducă un plus de valoare echipei. A fost exact invers" (Igor Campedelli, preşedinte Cesena)
1 trofeu a cucerit Mutu în carieră, titlul în 2000 cu Dinamo, pentru care a jucat doar în tur. A mai luat două cu Juventus, dar i-au fost revocate în urma scandalului Calciopoli
16 luni este perioada totală cît a fost suspendat Mutu: 7 luni pentru cocaină la Chelsea şi 9 luni pentru pastile de slăbit cu sibutramină la Fiorentina
1,8 milioane de euro anual e salariul lui Mutu la Cesena, conform contractului pe doi ani semnat în 2011

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com