A dispărut Mutu! În patru meciuri posibile cu noul antrenor, "Briliantul" a evoluat doar 105 minute

  Sosirea lui Mario Beretta pe banca tehnică a Cesenei a adus mai puţine minute pe teren pentru Mutu. Probleme fizice, versiunea oficială, altele, cealaltă versiune. După încă un eşec, duminică, 0-2 cu Siena, "lanterna" Cesena pare condamnată la retrogradare. Cel mai probabil, nu şi cu Mutu.  


Pentru Mutu, "proiectul" Cesena scârţâie tare. Sau, mai ales, pentru Igor Campedelli, "patronul care a dormit într-un aeroport din România" pentru a-l transfera pe "Briliant". Echipa care încheia sezonul trecut la şapte puncte peste linia retrogradării trebuia să atace cupele europene cu Mutu. Acum, cu 11 etape înainte de final, "căluţii de mare" sunt pe ultimul loc, la 14 puncte de Cagliari, prima peste linia roşie. Salvarea pare imposibilă. Ultimul care încearcă marea cu degetul e Mario Beretta (52 de ani), un tehnician cu o listă mare de echipe mici în C.V. Şi cu câteva experienţe în Serie A, la Chievo, Parma sau Siena. Dar un antrenor pentru care ştampila Mutu nu e identică cu cea de titular. 

Doar 105 minute din 360 cu Beretta

"Am venit aici să salvez echipa. Nu să salvez pe cineva", a spus Beretta pe 21 februarie. Fie întâmplător, fie din cauza problemelor medicale, Mutu n-a prins decât 105 minute din 360 posibile, până acum, cu noul său antrenor. La debut, cu Chievo, în deplasare, a fost schimbat după o oră de joc. Apoi, un avertisment. "L-am văzut obosit în meciul de la Verona, dar şi în amicalul României cu Uruguay. Sper să-şi revină până la meciurile cu Catania şi Siena", a explicat Beretta neconvocarea surpriză a lui Mutu cu Fiorentina. Titular apoi cu Catania, "Briliantul" e schimbat la pauză. "Înlocuirea nu a fost tactică, a avut o problemă la aductori", a sunat explicaţia lui Beretta. Duminică, cu Siena, iar n-a fost convocat. Oficial sunt încă problemele la muşchi. Presa italiană şi fanii vorbesc despre altceva.

"Izolat" la Cesena

"La Nazione" a făcut recent o radiografie a perioadei Cesena pentru Mutu. Un adevărat idol la Florenţa, românul nu are parte de acelaşi tratament şi în provincia Romagna. Localnicii au un patriotism local extrem de bine dezvoltat şi îi consideră pe jucători parte din comunitate. Una în care atacantul nu pare integrat. Mutu a locuit mult timp la un hotel, apoi a ales să se mute într-o vilă la periferie. "La Nazione" mai scrie că Mutu îşi petrece multe dintre seri la un restaurant cu specific pescăresc, undeva pe colinele oraşului. Departe de centru şi de fani. Faptul că "Briliantul" se antrenează cu un fizioterapeut personal (caz unic în istoria Cesenei), sau că are cel mai mare salariu din lotul "căluţilor de mare" contează doar pentru invidioşi.

N-are cu cine...

Probleme la muşchi sau excese bahice, există destule motive pentru care Mutu nu s-a integrat în tricoul alb-negru. N-are în jur fotbalişti de valoare, cu care să colaboreze. Cesena l-a împrumutat recent pe Iaquinta, iar simbioza dintre cei doi s-a simţit imediat. Cu Lazio, la primul meci împreună, Mutu a marcat din pasa italianului. Contează şi instabilitatea de pe banca tehnică a "căluţilor de mare". Berretta e al treilea antrenor al lui Mutu în acest sezon, după Giampaolo şi Arrigoni. Concluzia a tras-o recent chiar selecţionerul Piţurcă. "Probabil că Cesena va retrograda, dar sper ca Mutu să
nu rămână în Serie B. Normal ar fi ca ultimii ani să-i joace la o echipă mare. Depinde doar de el"
.

Beretta e un antrenor corect. La Siena n-am avut probleme cu el. Nu ştiu bine situaţia lui Adi şi n-aş vrea să spun ceva care să se interpreteze
Paul Codrea, mijlocaş Siena

Mutu n-are nicio problemă cu Bere­tta. Are doar ceva la muşchii aductori. Cred că va fi în lot duminică cu Cagliari
Matteo Gozzoli, ofiţer presă Cesena

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com