Teodor Burnar: Mutu, drogatul care salvează vieţi

Ne-am obişnuit să vorbim despre Mutu ca despre drojdia societăţii, drogatul, bătăuşul, afemeiatul notoriu. Însă mai există o faţă a atacantului român despre care se vorbeşte prea puţin: sufletul mare care a făcut mult bine.

Nu e în intenţia mea să transform această rubrică în „Nici o zi fără Mutu”. Însă adevărul e că avem puţine simboluri, oameni cu care să ieşim în faţă, şi jucătorul Fiorentinei, graţie căruia suntem încă în cărţi pentru Euro 2012, e unul dintre ele. Mutu este un personaj contradictoriu, genul pe care percepţia publică te face să-l urăşti, dar pe care dacă l-ai întâlni în persoană probabil că l-ai îndrăgi şi l-ai îmbrăţişa, cu riscul să-ţi iei câteva scatoalce. Mutu are carismă. Când nu e rău, Mutu e surprinzător de bun .


Potrivit Porn Sport, Adi ar fi intervenit la Fiorentina pentru ca antrenorul Mihăiţă Ianovschi să poată participa la un stagiu de pregătire organizat de clubul din Firenze. E un gest frumos, pe care un înfumurat l-ar fi refuzat din start. Şi nu e unicul. Între partide de sex sălbatic cu Laura Andreşan şi Moran Atias, Mutu s-a mai dovedit un suflet caritabil. Când era la Chelsea, dacă memoria nu mă înşală, vedeta de pe "Stamford Bridge" le-a oferit gimnastelor noastre olimpice o vacanţă la Londra.

Câţiva ani mai târziu, auzind la radioul din maşină despre afecţiunea unui copil, „Briliantul” a sunat la realizatorii emisiunii pentru a face o donaţie consistentă, insistând însă pentru anonimitate. S-a aflat, ceea ce nu face decât să îi crească meritele.

Cu timpul, am aflat noi şi noi episoade care m-au făcut să înţeleg că, în particular, Mutu nu e tocmai băiatul rău din presă. Tatăl jucătorului, Spiridon Mutu, a povestit în reality show-ul dedicat acestuia de o televiziune, că Adrian a suportat în totalitate operaţia care i-a salvat vederea lui Narcis Ionescu, vecinul din Piteşti al familiei Mutu. Veţi spune: “Şi ce? Doar avea milioane în conturi”, dar v-aţi înşela, pentru că în momentul respectiv Mutu avea 22 de ani şi juca la Dinamo.

Tot Mutu, drogatul, beţivul şi afemeiatul, a luat sub protecţia lui patru studenţi din Piteşti, pe care i-a întreţinut pe durata facultăţii!

Spre meritul său, Mutu nu a vorbit niciodată despre aceste gesturi frumoase pe care le-a făcut. E o smerenie care ar trebui să ne inspire, şi nu doar în Săptămâna Mare.

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com