ASport: Mutu ar putea semna cu Dinamo din vară

La 32 de ani şi după o carieră care l-a drenat de resurse, Adrian Mutu se apropie cu paşi repezi de momentul retragerii. Următoarea echipă a “Briliantului” ar putea fi şi ultima. Cu cine va semna Mutu?

Nu trebuie să fii Einstein ca să realizezi că Fiorentina s-a săturat de Mutu. După ce i-au suportat suspendarea, figurile şi au crezut în lacrimile de crocodil ale românului, oficialii clubului “viola”, şi chiar o parte a fanilor de pe “Artemio Franchi”, par să îşi fi pierdut încrederea în starul lor. Ultimul episod, survenit în timpul partidei cu Juventus din week-end, a mai scos o dată la iveală partea întunecată a lui Mutu, acesta aplicându-i o lovitură în stomac lui Marco Motta, trecută însă cu vederea de arbitru. Cu toate acestea, în baza probelor video, o suspendare este în cărţi.

În pofida declaraţiilor de curtoazie, Mutu nu se mai simte nici el “acasă” la Firenze. Pare un caz clasic de plafonare, atât de specifică jucătorilor români, după 4 sezoane mult mai reuşite. În sezonul 2010-2011 al Serie A, care a inclus şi parte din suspendarea în cazul “sibutramina”, Mutu a bifat totuşi 16 apariţii şi a înscris 4 goluri, toate în faţa propriilor suporteri. “Il Fenomeno”, cum era poreclit într-o vreme, este al doilea marcator al echipei, la egalitate cu Santana, dar la 7 lungimi de Gilardino. Însă deşi statistica îi dă credit în avans, realitatea e că Mutu nu mai e jucătorul decisiv al toscanilor.

Cum nici una dintre părţi nu mai crede în cealaltă, divorţul dintre Fiorentina şi Mutu pare iminent. Cesena îi dă târcoale din nou, dar pare o ieşire burlescă din fotbalul mare pentru, probabil, viitorul golgheter all time al naţionalei României. Nu mă îndoiesc că undeva, în Arabia, există câţiva şeici care i-ar da câteva milioane de euro lui Mutu doar să iasă la încălzire. Şi, desigur, există mereu varianta Dinamo, care îl tentează pe “Briliant” cu mese gratis la “Doi Cocoşi” şi promisiunea că va avea dispensă de la cantonamente .

Decizii, decizii. Ce va face Mutu? Rămâne de văzut, dar ar fi de mirare ca toamna să-l prindă în oraşul lui Michelangelo. Dacă mai are „benzină”, Mutu ar trebui să aleagă fotbalul. Dacă nu, întoarcerea fiului risipitor în România i-ar trimite pe Oana şi Pepe la gunoi.

"Mi-aş dori să joc la Dinamo la finalul carierei" - Adrian Mutu, martie 2011

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com