Vadim Cusnarencu: Procesul de intentie al lui Mutu

Adrian Mutu s-a simtit deranjat de intrebarea noastra de la conferinta de presa de astazi legata de faptul ca fanii romani vor sa vada un Mutu altruist. El a inteles gresit si s-a aparat, desi totul batea mai sus si nimeni nu rostise cuvantul "egoist". In termeni de specialitate s-ar putea spune ca Mutu ne-a facut un proces de intentie (adica ne-a învinuit de intenții reprobabile pe care nu poate dovedi ca le-am fi avut). Nimeni nu a spus asa ceva, iar el trebuia sa ia doar partea buna a lucrurilor, in calea lui spre a fi un jucator complet.

L-am vazut pe Mutu putin nervos in momentul in care am adresat intrebarea legata de jocul sau, din partea cititorilor onlinesport.ro. I-am spus ca oamenii vor sa vada un Mutu mai altruist la aceasta revenire si am intrebat daca va fi asa sau nu, cum va juca acum la echipa nationala?

El s-a aparat si a spus brusc ca nu se considera egoist: "Daca niste oameni care nu au jucat niciodata fotbal cred asta, este treaba lor".

Absolut de acord cu Mutu, nu este nici o problema aici, departe de mine gandul sa cred ca el este un jucator egoist sau mai egoist decat altii, nu trebuie facut un proces de intentie aici. Insa, intrebarea batea mai departe si i-ar fi dat ocazia nu sa se apere, ci sa inteleaga ca un jucator complet inseamna mai mult decat a da gol si ca o atitudine altruista pe teren nu se masoara doar in pase, ci si in modul in care privesti jocul.

Au ramas sportivi in istoria sportului doar pentru pasele lor (vezi Magic Johnson in NBA) sau pentru inteligenta lor (vezi Cruyff cu Olanda). Reprosurile fanilor ar trebui sa ii dea de gandit lui Mutu, nu pentru ca i s-a pus eticheta de egoist (nu e cazul), ci pentru ca oamenii au sesizat ca uneori el poate arata mai mult prin niste pase, prin niste idei de joc de pe urma carora nu neaparat altii dau goluri sau ies in fata, dar ii pot aduce chiar lui un plus (alaturi de echipa, bineinteles).

Ii respect lui Mutu jocul pentru ca a aratat acolo unde a dorit si cand a dorit ceea ce poate, iar aici nu poate nimeni contesta nimic, in afara de viata lui extrasportiva care l-a tras in jos si care nu intereseaza pe nimeni in afara de el.

Insa, un Mutu mai complet (desi complet nu are grad de comparatie), asta ar trebui sa arate el pe final de cariera mai ales la echipa nationala, daca vrea sa ramana in istorie ca un mare jucator. Pentru ca e clar, poate, doar daca vrea.

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com