Ziarul ring: Ultima sansa: Mutu, la cedo

http://admin.ziarulring.com/images/upload/sport/ultima-sansa-mutu-la-cedo-434x326.jpg

Adrian Mutu nu mai are nicio speranţă de clemenţă la TAS. Tribunalul din Laussane a luat hotărârea definitivă şi irevocabilă, iar fotbalistul trebuie să plătească clubului Chelsea despăgubiri de 17 milioane de euro. Şansa lui Mutu stă în instanţele civile.

Preşedintele TAS, Mino Auletta, îl sfătuieşte pe atacantul Fiorentinei să ajungă la o înţelegere cu avocaţii lui Chelsea. „Tribunalul Federal Elveţian este echivalentul Curţii Constituţionale naţionale şi poate judeca numai pe probleme de drept sau de vicii de formă, fără însă a umbla la măsură. Astfel că a confirmat hotărârea anterioară. Nu sunt eu cel în măsură să-i dea sfaturi, pot doar să subliniez care este situaţia de fapt: Mutu a primit deja decizii aparţinând unor foruri importante de justiţie. În aceste cazuri, cel mai bine este să contactezi avocaţii celeilalte părţi, pentru a ajunge la o nouă înţelegere, legată de metodele de plată sau chiar de cifre”, a precizat şeful TAS, care este şi avocat al tribunalului din Milano şi membru CIO.

Sentinţa poate fi schimbată
Chiar dacă hotărârea tribunalului elveţian este irevocabilă, pentru încălcări ale drepturilor fundamentale decizia poate fi reclamată la CEDO. “Cazurile care implică drepturile fundamentale pot fi supuse unei căi de atac la CEDO. Tribunalul Federal impune norme privind definirea şi aplicarea legii, precum şi respectarea acesteia”, scrie site-ul ch.ch/behoerden. Dacă judecătorii Curţii Europene de la Strasbourg stabilesc faptul că au fost încălcate prevederi ale Convenţiei Europene a Drepturilor Omului, atunci Tribunalul Federal Elveţian rejudecă procesul, ţinând cont de decizia CEDO, mai arată sursa citată. Un proces la CEDO poate dura şi patru ani.

“Mă îndoiesc că se va schimba starea actuală a lucrurilor în faţa CEDO. Nu vreau să intru în detalii, dar sentinţa va rămâne aceeaşi.”, Mino Auletta

Vizite

Trafic






About Us

Bine ati venit pe blogul adimutuexclusive.blogspot.com. Acest blog este realizat de 3 fane a lui Adrian Mutu (Corina, Claudya si Adina). Blogul ii este dedicat in exclusivitate fotbalistului. Aici, puteti gasii tot ce apare in presa (stiri, poze etc) si nu numai.

Va multumim ca vizitati blogul!


Statistica

Nume: Adi Mutu eXclusive
Admin blog:Lee, Claudya si Adina
Blog lansat in: 17 martie 2008
Contact:
adimutuexclusive@yahoo.com
Host: Blogspot.com